2024.4.16 11:17
Olvasási idő 0:36
Masszi-Rigó Csilla

Keddtől lehet regisztrálni az ingyenes európai vonatbérletekre

UROPE EURÓPAI UNIÓ TÖMEGKÖZLEKEDÉS UTAZÁS

Persze nem mindenkinek, csak azoknak, akik idén töltik be a 18. életévüket.

Azok a fiatal felnőttek, akik ebben a tanévben töltik be a 18. életévüket, és szeretnék bejárni Európát, kedd déltől két hétig újra regisztrálhatnak az ingyenes, legfeljebb 30 napos, Európa 32 országába érvényes Interrail vonatbérletre, írja a MÁV.

Érdemes kihasználni az EU nyújtotta lehetőséget! Forrás GETTY IMAGES

Az Európai Unió fenntartható utazás előmozdítását célzó DiscoverEU programja keretében április 16. és 30. között a 2005. július 1. és 2006. június 30. között született, az unióban vagy az Erasmus+ programhoz társult nem uniós országok valamelyikében élő fiatalok ismét pályázhatnak a 35 ezer ingyenes vasúti bérlet egyikére.

Jelentkezni az Európai Ifjúsági Portálon lehet, ahol a regisztrációt követően részt kell venni egy kvízjátékban. A szerencsés pályázók idén július 1. és 2025. szeptember 30. között használhatják fel az utazási igazolványukat, és legfeljebb 30 napig lehetnek úton. 

Kiemelt tartalom
A nemzetet fenyegető TikTok, zsarolóvírusok és digitális hadviselés – Mi is az a kiberbiztonság? A nemzetet fenyegető TikTok, zsarolóvírusok és digitális hadviselés – Mi is az a kiberbiztonság? 2024.4.24 18:45

Alapszabály szerint a kiválasztott jelentkezők csak vasúton utazhatnak, de szükség esetén – a környezeti hatás, az idő és a távolság függvényében – más közlekedési eszközt, például távolsági buszt vagy kompot is igénybe vehetnek.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.