2024.4.11 13:14
Olvasási idő 0:59
Masszi-Rigó Csilla

Minden, amit Billie Eilish új albumáról megtudhattunk a héten

ZENE BILLIE EILISH ZENE

A 22 éves énekes hamarosan "Hit Me Hard and Soft" címmel hozza ki legújabb albumát. Ebben a cikkünkben összegyűjtöttünk róla minden fontosat.

Billie Eilish tagadhatatlanul korunk egyik legmeghatározóbb zenei előadója, fiatal kora ellenére már két Oscar-, két Golden Globe- és kilenc Grammy-díjat is magáénak tudhat. Az énekes április 8-án, hétfőn, jelentette be, hogy kicsit több mint egy hónap múlva, május 17-én adja ki Hit Me Hard and Soft című harmadik nagylemezét, ennek apropóján összegyűjtöttük, mit lehet eddig tudni a hamarosan megjelenő anyagról.

    • Az énekes stábja meglehetősen szokatlan módját választotta annak, hogy felhívja a figyelmet hamarosan érkező albumra: a hivatalos bejelentést megelőzően minden Instaram-követőjét (ez jelenleg 120 millió felhasználó) betettek Eilish közeli ismerősei közé.
    • Közben az Egyesült Államok, Ausztrália és az Egyesült Királyság több városában is név nélküli, de azért egyértelműen az előadóhoz köthető óriásplakátok jelentek meg rejtélyes (valószínűleg a dalszövegekből vett) idézetekkel ellátva.
    • Billie Eilish az album megjelenése előtt nem dob ki egyetlen kislemezt sem, minden szám egyszerre érkezik, hogy a rajongók egyben hallhassák az összes új dalt. 
    • A lemez ezúttal is testvére, Finneas O'Connell' közreműködésével készült, a közös munka azonban nem volt zökkenőmentes, sok blokkot le kellett küzdeniük. Ahogy a hivatalos sajtóanyagban írták: „Az album pontosan azt teszi majd, amit a címe is sugall: dalszövegeiben és hangzásában is egyszerre keményen és lágyan üt, miközben meghajlítja a műfajokat és szembeszáll a trendekkel.”
    • Eilish nemrég azt nyilatkozta, óriási pazarlásnak tartja, hogy az előadók fizikai hanghordozókon hozzák ki a zenéiket, ezért úgy döntött, hogy a Hit Me Hard and Soft kézzel fogható példányai limitált darabszámban, 100 százalékban újrahasznosítható anyagok felhasználásával készülnek, még a tinta és a csomagolás is növényi alapú és újrafelhasználható lesz.