2024.4.11 9:38
Olvasási idő 0:52
Masszi-Rigó Csilla

Vitézy Dávid vidámparkot nyitna Budapesten, már az új helyszínt is megnevezte

KÖZÉLET BUDAPEST ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS POLGÁRMESTER VÁLASZTÁS VIDÁMPARK VITÉZY DÁVID

A főpolgármester-jelölt szerint nagyon sokan hiányolják, hogy Budapestnek saját vidámparkja legyen. Választási programja részeként Észak-Csepelre ígér új szórakozási lehetőséget azoknak a családoknak, amelyek a városon belül keresnek élményeket.

Már több mint tíz éve nincs saját, állandó vidámparkja a fővárosnak, a városligeti vidámpark ugyanis 2013-ban végleg bezárta kapuit. Bár a körhinta, a mesecsónak és a hullámvasút továbbra is megtalálható az egykori intézmény területén, utóbbi például évek óta nem üzemel. 

Visszahozná Budapestre a vidámparkot Vitézy Dávid
A Vidámpark főbejárata 1985-ben. Forrás Fortepan/ Kanyó Béla

Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje a Blikknek adott interjújában arról beszélt, hogy indulásának bejelentése óta több mint ötezer visszajelzés érkezett hozzá a budapesti lakosoktól, hogy mit várnának el a leendő főpolgármestertől. A korábbi közlekedésért felelős államtitkár szerint a városnak több lehetőséget kellene nyújtania azoknak a családoknak, amelyek Budapesten belül keresnek kikapcsolódási és szórakozási lehetőségeket, a vidámparkot többen is hiányolják.

Az interjú szerint Vitézy Dávid vállalná, hogy – választási győzelme esetén – a nemzetközi tapasztalatokat felmérve igyekezne olyan befektetőket találni, akik fel tudnának építeni egy vidámparkot, igaz, ezúttal nem a Városligetben, a Biodóm miatt ugyanis már nem lenne hely egy új intézmény felhúzására. A főpolgármester-jelölt szerint Észak-Csepelen található egy több mint 30 hektáros, elhagyatott ipari terület, amely közparkként működve alkalmas lenne az új vidámpark befogadására is.

Kiemelt tartalom
10 éves a Láthatatlan Tanoda: bulizz egy nagyot, szerezz menő cuccokat a tombolán, és támogass egy jó ügyet! 10 éves a Láthatatlan Tanoda: bulizz egy nagyot, szerezz menő cuccokat a tombolán, és támogass egy jó ügyet! 2024.4.24 12:56

„Nagyon sokan hiányolják a Vidámparkot, amit 2013-ban zárt be a városvezetés. Vállalom, hogy a legjobb európai üzemeltetőket felmérve, igyekszem olyan befektetőket találni, hogy legyen újra Vidámpark a fővárosban. Észak-Csepelen egy új, városi jelentőségű közparkot lehet kialakítani, ennek részeként egy vidámparkot létre tudunk hozni, ez része lesz a programomnak“ – jelentette ki Vitézy Dávid a Blikk videós interjújában.