2024.4.10 15:39
Olvasási idő 1:02
Szöllősi Anna

Twin Peaks-i hangulat és intruzív gondolatok: új klipszámmal jelentkezett a Carson Coma

ZENE CARSON COMA KLIP MAGYAR ZENE TWIN PEAKS

Néhány nappal azután, hogy több mint 10 ezer ember előtt ünnepelte ötödik születésnapját az MVM Dome-ban, új klipdallal jelentkezett a Carson Coma. A ’80-as évek bűnügyi sorozatainak hangulatába öltöztetett "Orrvérzés" az irracionális félelmekről szól.

A Carson Coma az elmúlt hetekben két klipes dalt már kiadott a készülő, ötödik nagylemezéről (Frida Kahlo és Paul McCartney halott? ), előző hétvégén több mint 10 ezer ember előtt egy két és fél órás show-val ünnepelte ötödik születésnapját, most pedig Orrvérzés címmel futott be a legújabb szám.

A zenekar új dalát Gaál Péter, a csapat ütőhangszerese szerezte, aki számára nem ez az első alkalom, hogy a mikrofon elé lépett, hiszen ő énekel a Hagyjál, lomtalanítok! című számban is. „A dal többek között azokról az intruzív gondolatokról és szorongásokról szól, amik nálam sokszor az irracionális halálfélelemhez kapcsolódnak, mint például az a gondolat, hogy főzés közben elejtem a kést, ami pont úgy esik, hogy megvágja a lábamat, amitől elvérzek. Ez az adott szituációban full komoly, de visszagondolva sokszor inkább komikusnak találom” – mondja a dal kapcsán Gaál Péter.

A dalhoz készült klipet Fazakas Lóci rendezte, aki A zámori melót, a IV lemezfelvételeiről szóló werkfilmet is jegyzi. „A klip Lóci ötlete volt, ami az elején Törvények és pofonok címen futott, és nem is kizárólag ehhez a dalhoz készült. Az első verzió szinte teljesen a 80-as évek nyomozós sorozataiból inspirálódott” – idézi fel a klip készítését Gaál. A dalszerző azt is elárulta, hogy a Columbo sorozat és az Ötvös Csöpi-filmek az egész zenekar közös kedvencei.

Amikor eldöntöttük, hogy ez legyen az egyik single, akkor ezt az ötletet felhasználva alakítottunk a koncepción; belekerült valamennyire a dal mondanivalója, és vele egy Twin Peaks-es vibe, avagy Linda és David Lynch találkozása.

A Carson Coma legközelebb szeptember 20-án lép fel a fővárosban, a nyári fesztiválszezon után a Budapest Parkban fognak játszani.