2024.4.9 14:55
Olvasási idő 2:05
Szécsi Krisztián

Teljessé vált a 2024-es Balaton Sound zenei programja

ZENE BALATON SOUND FESZTIVÁL NYÁR ZENE

Féltucat zenei helyszín, köztük két nagyszínpad, délutántól pirkadatig tartó partidömping – ezekre lehet számítani az idei Soundon.

A Balaton Sound idén számos külföldi fellépővel, mintegy kétszáz zenei programmal és több újítással várja a fesztiválozókat, közölték a Refreshernek eljuttatott szerdai sajtóközleményükben a szervezők.

Ahogy korábban már a Refresher is beszámolt róla, többek között új helyre kerül a főbejárat, változik a nagyszínpad helyszíne, továbbá átalakítják a Sound vendégterét is, de az egy kilométeres partszakasz változatlanul a fesztiválterület része marad.

A fentiek mellett a Heineken Nagyszínpad műsorideje is bővül, a második naptól már hajnal 3-ig tartanak itt a programok. 

Az első napon itt játszik Andrea Lane, Hugel, Meduza, Purple Disco Machine és James Hype. Másnap ugyanitt kezd Metha, majd Mau P, Vintage Culture, Paul Kalkbrenner következik, éjféltől hajnal 3-ig pedig a Mathame formációt a Mind Against követi. Pénteken Yamina melegíti be a közönséget, majd John Newman, a Lost Frequencies, Marshmello, Alison Wonderland, Borgore, Zomboy és Dublic & B'Andre következnek. A zárónapon Ben Nicky, Nervo, Will Sparks és Timmy Trumpet zenél, este 11-től beindul a holland Q-Dance szervezőcsapat négyórás endshow-ja. A fellépők közt lesz The Qreator, Sound Rush, Ran-D, Warface és Sefa, az est házigazdája DV8.

Forrás Heineken Balaton Sound

A Sound másik nagyszínpada az alkonyattól pirkadatig pörgő B Stage, ahol az első nap este 9-kor indulnak a programok, majd csütörtöktől már 8-kor színpadra áll az első előadó, és minden nap hajnal 6-ig tart a buli. 

Szerdán itt lesz hallható Denes Toth, Marwan Dua, Miss Monique, Kölsch, Adam Beyer és Maceo Plex. Csütörtökön jön Dtnb., Sonic Rain, Kitti Kay, Trym, Nico Moreno, 999999999, valamint Sara Landry. Pénteken Raul Young & Shabaam kezd, majd SanFranciscoBeat, Hot X, Estella Boersma, Fjaak, Amelie Lens és Reinier Zonneveld áll színpadra. A Balaton Sound zárónapján fellép majd SouveQ & Lerm, Secret Factory, Alfa Romero, és már vasárnapba nyúlva érkezik Brina Knauss, Stephan Bodzin, majd Cassian és végül Sama’ Abdulhadi.

A My Stage helyszínét kora délutántól minden nap más-más hazai partibrand veszi birtokba. Július 3-án jön a Post For Rent presents: Bom Dia, másnap a Be Massive, az azt követő napon a Cinema Hall vs. Budapest Calling zenei utazásán vehetünk részt, végül pedig a naplementés bulikat szervező House Piknik búcsúztatja a helyszínen a Soundot.

Forrás Heineken Balaton Sound

A hazai kedvencek után naponta érkeznek a nemzetközi nevek. Az első nap David Löhlein, Baugruppe90 és Malugi, másnap Andy Catana & Pola, HoneyLuv, Afriqua és Airrica, pénteken a Mulya, Poli, Henri Bergmann, Marino Canal, valamint Olympe, szombat estétől hajnal 4-ig pedig Polar, Mateo & Spirit, Juliet Fox, Space 92 x POPOF, Nusha lép majd itt fel.

Kiemelt tartalom
A 2024-es Coachella ruhákban: jetik, cserkészek, punkok és Jézus A 2024-es Coachella ruhákban: jetik, cserkészek, punkok és Jézus 2024.4.23 18:21

Tavaly új helyszínként jelentkezett a Rádió1 Heineken Beach Club, ami napozóstéggel és lounge bútorokkal biztosította a beach hangulatot. A program itt kora délutántól indul, amikor a Rádió1 DJ-i a nagyszínpad indulásáig tolják a szetteket, majd folytatják a nagyszínpad szüneteiben és a zárás után hajnalig nemzetközi sztárokkal (Sam Feldt, Laidback Luke, Switch Disco) kiegészülve. 

Forrás Heineken Balaton Sound

A The Lookout a Sound „cápalese”, körülötte pedig négy napon át zajlik majd a beach party, nemzetközi fellépőkkel, mint például a belga Manuals vagy Nina Black, vagy a környező országok, Szlovákia és Ausztria kedvenc DJ-ivel. Továbbá idén is naponta kifut majd a Sound Partyhajója, rajta a DJ-kapitányokkal.

A fesztivál július 3-től 6-ig várja a fesztiválozókat, de aki már korábban hangolódna, azokat a fesztivál szervezői június 7-én a Kopaszi-gáton várják egy warm-up partyval.