2024.2.13 10:53
Olvasási idő 2:46
Masszi-Rigó Csilla

Újabb nevekkel bővült a Balaton Sound line-upja, költözik a nagyszínpad és a főbejárat

ZENE BALATON SOUND ELEKTRONIKUS ZENE FESZTIVÁL ZENE

Erősödik az underground vonal Magyarország legnagyobb Balaton-parti zenei fesztiválján.

Az elektronikus zenei színtér műfaji sokszínűségét ígéri idén is a Heineken Balaton Sound. A korábban bejelentett tucatnyi előadó – mint például Marshmello, Paul Kalkbrenner, James Hype, Purple Disco Machine vagy Timmy Trumpet – mellé majd 30 új név került fel a nemzetközi fellépőket soroló listára.

Filutás Anna, a fesztivál projektvezetője elmondta: a fesztiválon ugyanúgy helyet kap a mainstream elektronikus zenei élvonal, mint az underground elektronika legjobbjai, így a most bejelentett nevekkel jelentősen erősödik az egyre népszerűbb hard techno és hardstyle előadók sora is.

„Érkezik hozzánk például az egyik legaktuálisabb női DJ, a belga Amelie Lens. Amelie fellépése azért is öröm számunkra, mert még nem láthatta őt a Sound közönsége, és bár tavaly decemberben született meg első gyermeke, így is igent mondott a felkérésünkre” – mondta a projektvezető.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint idén fellép a Soundon Adam Beyer is, aki évtizedek óta kiemelkedő előadója a techno-szcénának, de itt lesz a zenetörténet legnagyobb globális streamingjét produkáló Meduza, valamint Maceo Plex, a TOP 100-ban helyet foglaló kubai-amerikai DJ, aki tavaly decemberben rukkolt elő nagy sikert aratott új albumával. Fellép majd az elektronika kultúrájával együtt lélegző Vintage Culture, és élő produkcióval érkezik Stephan Bodzin.

Balaton Sound
Balaton Sound Forrás Balaton Sound

A projektvezető szerint a hard techno vonalat erősíti – a korábban bejelentett Nico Moreno mellé érkezve – az impozáns és megkerülhetetlen 999999999, az egyszerre rendkívül kreatív és kompromisszumok nélküli Sara Landry, vagy az újgenerációs francia DJ Trym. 

A fentieken túl több változás is várja majd a látogatókat: új helyre kerül például a főbejárat, és változik a nagyszínpad helyszíne, ezzel is kényelmesebb teret adva a várhatóan nagy számú közönségnek.

Továbbra is a fesztivál része a rengeteg külföldi látogatót vonzó 1 km hosszú partszakasz, amely vízparti helyszínekkel, beach partikkal, valamint kényelmes lazulással, vízi játékokkal várja a látogatókat a fesztivál ideje alatt, éjjel-nappal. „Az új helyre kerülő nagyszínpadon a programok immár hajnalba nyúlóan szórakoztatják a közönséget, az utolsó napon pedig egy hatalmas end show-val zárunk, az elektronikus tánczene keményebb stílusaiban kiemelkedő, visszatérő holland szervezőcsapat, a Q-dance prezentálásában” – árulta el Filutás Anna. 

Kik szerepelnek az új bejelentésben? 

Jön tehát a svéd techno kiemelkedő alakja, Adam Beyer, a streamingben elképesztő teljesítményt nyújtó olasz Meduza, a keményzene dobosából az elektronikus zenei színtér úttörőjévé vált Zomboy, a pimasz elektronikus ritmusok, agresszív basszusvonalak előadója, Borgore, a rövid idő alatt széleskörű hírnevet szerző szlovén Brina Knauss, a táncparkett-rengető élő szettjeivel érkező Reinier Zonneveld, és az olasz testvérpárból álló techno duó, a Mathame.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

999999999 (@999999999_live) által megosztott bejegyzés

A Heineken Balaton Sound vendége lesz a hard techno színtér élvonalából a 99999999, az istenien nőies ipari technojáról ismert Sara Landry, a dán elektronikus tánczene reprezentánsa, Kölsch, valamint a kortárs német techno formáció, a FJAAK. 

Kiemelt tartalom
Új dalt droppolt a Nothing But Thieves, éppen budapesti fellépésük előtt Új dalt droppolt a Nothing But Thieves, éppen budapesti fellépésük előtt 2024.2.9 16:35

Élő produkcióval érkezik Stephan Bodzin, itt lesz Belgium egyik legizgalmasabb „exportterméke”, Amelie Lens, továbbá az IDM, a house és techno stílusok gyökereiből táplálkozó Mind Against, az időtlen hardstyle zene tiszta energiája, a The Qreator, a holland hardstyle duó, a Sound Rush, a szintén hardstyle-ban utazó Ran-D, a holland „raw hardstyle jelenség”, azaz a Warface, hard dance színtér egyik leggyorsabban emelkedő előadója, Sefa Vlaarkamp és DV8, akit joggal neveznek „a hardstyle hangjának“. 

Szintén fellép a Soundon a leghíresebb színpadok és DJ-pultok kedvelt előadója, Juliet Fox és a legnagyobb techno fesztiválokon fellépő, egyedülálló román művésznő, Nusha. Space 92 a francia techno zene egyik legkelendőbb előadója, POPOF szintén az egyik legismertebb francia név a techno és house zene világában, kettejük produkciója a Space 92 x POPOF present: Turbulences most a Balaton-parton mutatkozik be.

A most bejelentett listán szerepel Miss Monique, aki talán a legelismertebb női progresszív house DJ Európában, a Franciaországból származó feltörekvő DJ, a harddance és hardtrance között lavírozó Trym aka Sparkling Water Boy, valamint Vintage Culture, a house, tech-house, melodic house brazil kiválósága, nem mellesleg a Dj Mag listán jelenleg a 10. helyen álló előadó.

Forrás Balaton Sound

És csatlakozott még a fellépők sorához Alison Wonderland, aki a trap, a future bass és más népszerű EDM műfajok elemeit ötvözi, miközben kísérletezik a rock, a pop és a klasszikus zene elemeivel, Sam Feldt, aki az elmúlt időszakban a világ egyik legkeresettebb elektronikus művészévé vált, az elismert kiadványok, kollaborációk, remixek és élő fellépések sorával, valamint a változatos stílusáról, elsősorban a house és a techno, de az electro és a tech house elemeivel is operáló Maceo Plex is.