2024.4.5 10:19
Olvasási idő 1:01
Krajnyák Petra

Alig kért bocsánatot a koreai énekesnő, amiért barátja van, már szét is mentek

ARCOK DÉL-KOREA K-POP RAJONGÁS

Karina és I Dzseuk kapcsolatát öt héttel ezelőtt ezelőtt hozták nyilvánosságra. Szakításuk tényét az ügynökségeik erősítették meg egy helyi hírügynökségnek.

Az Aespa nevű K-pop lánybanda Karinája és a I Dzseuk (Lee Jae-wook) színész a múlt hónapban hozták nyilvánosságra kapcsolatukat, amiért az énekesnőnek bocsánatot kellett kérnie dühös rajongóitól. Kapcsolatuk azonban a BBC híre szerint máris véget ért.

Bocsánatot kellett kérnie egy koreai énekesnőnek azért, mert randizni kezdett egy színésszel
Karina Forrás MBCPLUS/Imazins via Getty Images

A szakítás tényét mindkét fél képviselete megerősítette a Yonhap dél-koreai hírügynökségnek. A színész ügynöksége, a C-JeS Studios nyilatkozata szerint I Dzseuk vetett végett a kapcsolatnak, hogy a szerelem helyett a munkára koncentrálhasson, de mindenkit megnyugtattak: egymást támogató kollégákként váltak el egymástól.

Ügynökségeik február végén erősítették meg Karina és I Dzseuk kapcsolatát, ami ritkaságszámba megy a koreai szórakoztatóiparban. Az énekesek ritkán beszélnek magánéletükről, és még ritkábban járnak valakivel nyilvánosan, ugyanis rajongóik nemcsak előadóként, hanem idolként tekintenek rájuk. Akárcsak a többi rajongótáborban, a K-pop fandomban is akadnak szélsőséges rajongók, az úgynevezett szaszengek  komoly ellenőrzés és nyomás alatt tartják kedvenceiket.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by KARINA (@katarinabluu)

Karina és I nyilatkozataikban nem tettek említést a párkapcsolatukat érő kritikákról, a rajongók azonban rögtön az incidenst nevezték meg szakításuk okaként.

Igazán csalódott vagyok, és nem értem, hogy miért kell a rajongók miatt elválnia két embernek, akik szeretik egymást. A magánéletük senkire sem tartozik, kivéve az érintett feleket. Ez tényleg undorító

– írta az egyik kommentelő Karina legutóbbi Instagram-posztja alatt.

Bár némi változás mutatkozott az elmúlt években a lemezkiadók és a rajongók hozzáállásában – például a Blackpink esetében –, a szerelmi élet továbbra is tabunak számít a K-pop sztárok életében. Megesett, hogy a rajongók negatív reakciója kihatott a karrierjükre és a szerződéseikre is, ennek eredményeképpen a lemezkiadók már a kiképzésükkor szigorú szabályokat szabnak az előadóiknak. Így próbálják meg fenntartani a megközelíthető, mindig rendelkezésre álló hírességek illúzióját.