2024.4.4 16:44
Olvasási idő 0:55
Szécsi Krisztián

Idegenvezetői munkára toboroz Harry Styles-rajongókat az angol falu, ahol az énekes felnőtt

UTAZÁS EGYESÜLT KIRÁLYSÁG HARRY STYLES RAJONGÁS

Olyan 16 éven felüli rajongók jelentkezését várják, akik őszintén érdeklődnek az énekes munkássága és Holmes Chapel történelme iránt.

Az angliai Chesire megyében található Holmes Chapel fiatal idegenvezetőket keres, hogy kielégíthesse azt a hatalmas turisztikai érdeklődést, amely a település egykori lakójának, Harry Stylesnak köszönhető.

Az elmúlt évben mintegy ötezer Harry Styles-rajongó özönlött a 6700 főt számláló faluba, hogy a saját szemükkel is megnézhessék kedvencük fiatalságának meghatározó helyszíneit: a pékséget, ahol Styles tinédzserként dolgozott, a kis viaduktot, aminél először csókolózott vagy a kínai étkezdét, ahová egyszer Taylor Swiftet is elvitte.

Holmes Chapel Anglia észak-keleti részén található. Forrás Nathan Stirk/2024 Getty Images

A helyiek a hatalmas érdeklődésre való tekintettel egy speciális térképet is készítettek, amelyet a Holmes Chapel-i vasútállomás jegykezelői ingyenesen osztogatnak a faluba látogatóknak, és amely egy több mint három kilométer hosszú útra invitálja a rajongókat. Ám hogy az élmény még teljesebb legyen, a helyi vezetés most olyan túrákat tervez bevezetni, amelyeken maguk a rajongók lehetnek az idegenvezetők.

@isobelwear 💌 #harrystyles#harryswall#holmeschapel#fyp♬ already home - 🪩

A Daily Mail cikke szerint a munkára olyan 16 éven felülieket várnak, akik őszintén érdeklődnek a falu történelme, valamint Harry Styles élete és munkássága iránt, továbbá mindezek mellett kiváló kommunikációs készségekkel is rendelkeznek. Mivel várhatóan rengeteg rajongót megmozgat majd a kezdeményezés, április 20-án már tartanak is egy félnapos válogatót.

Kiemelt tartalom
„A Wembley-ben állva mintha az utolsó kívánságom teljesült volna“ – Interjú Siklósi Petrával, aki a Nottingham Forestet is fotózta „A Wembley-ben állva mintha az utolsó kívánságom teljesült volna“ – Interjú Siklósi Petrával, aki a Nottingham Forestet is fotózta 2024.2.24 10:12

„Célunk, hogy júniusban szombat délelőttönként, júliusban, augusztusban és szeptemberben pedig hétköznapokon is hivatalos túrákat indítsunk Harry falujában“ – mondta Peter Whiers, a Holmes Chapel Partnership nevű helyi önkéntes szervezet elnöke, aki szerint még a téli hónapok alatt sem csökkent a rajongók érdeklődése Holmes Chapel iránt.

A szelekció végén 16 idegenvezetőt választanak ki.