2024.4.3 13:17
Olvasási idő 0:39
Maier Péter

Magyarországra jön a City Morgue, a screamelős rapzene egyik úttörő bandája

ZENE AKVÁRIUM KLUB HIP-HOP KONCERT

ZillaKami és SosMula duója a sötét, metálos hiphopot képviseli, amit júliusban élőben is megmutatnak a magyar közönségnek az Akváriumban.

Budapestre érkezik a City Morgue nevű New York-i rapbanda, akik leginkább sötét, zajos hangzásukról ismertek. ZillaKami és SosMula duója július 9-én lép fel az Akvárium Klubban.

A 2016-ban alapított együttes először érkezik Magyarországra. A City Morgue-nak eddig négy stúdióalbuma jelent meg, ezeken olyan előadók működtek közre, mint IDK vagy Denzel Curry. Hangzásukat a trapalapok mellett a screaming és a torz hangszerek határozzák meg, ezért szokták a trap metal műfaj egyik úttörőjeként emlegetni őket.

A City Morgue a 2021-es kaliforniai Rolling Loudon
A City Morgue a 2021-es kaliforniai Rolling Loudon Forrás Timothy Norris/WireImage

Ahogy az Akva eseményleírásában is olvashatjuk, zenéjükön olyan előadók hatása is érezhető, mint DMX, az Alice in Chains, az Onyx, Tyler, the Creator, a Title Fight vagy éppen a Slipknot, aminek Spit It Out című számát fel is dolgozták, sőt ZillaKami alkarjára még Corey Taylor maszkja is fel van varrva – ő szintén játszik nálunk idén.

A City Morgue kiemelkedő sikereit több száz millió stream és nézettség bizonyítja. Ezen felül a zenei sajtó is imádja őket: többek között a Complex, a Pitchfork, a Mass Appeal, a Stereogum és a Revolver is elismerően nyilatkozott róluk.