2024.4.4 19:51
Olvasási idő 4:34
Masszi-Rigó Csilla

12 film és sorozat, amit érdemes csekkolnod áprilisban a Netflix, az HBO Max, a SkyShowtime és a Disney+ kínálatából

12 film és sorozat, amit érdemes csekkolnod áprilisban a Netflix, az HBO Max, a SkyShowtime és a Disney+ kínálatából
Forrás REFRESHER Magyarország
FILMEK + SOROZATOK DISNEY HBO NETFLIX SKYSHOWTIME STREAMING

Visszatér a tehetséges Mr. Ripley, Ewan McGregor menekülőre fogja, Gillian Andreson pedig lerántja a leplet a királyi család valaha volt legnagyobb botrányáról. Összeszedtük, mi az, amit mindenképpen érdemes megnézned áprilisban.

Április első hetében máris számos újdonsággal találkozhattatok a streamingplatformokon: az HBO egyik legsikeresebb sorozatklasszikusa, a Szex és New York már a Netflixen is elérhető, itt streamelhetjük az Éhezők viadala legújabb részét és a Semmelweist is, a Disney+ húsvétra meglepett minket a Szegény párákkal, az HBO Max pedig szintén a hónap végén kezdte el vetíteni a Csend a forgatáson – A gyerektévé sötét oldala című dokusorozatát. Nézzük, mire érdemes rácsekkolni áprilisban a streamingplatformokon! 

Ripley 

Sokan vártak már az Andrew Scott főszereplésével készült sorozatra, amely az 1999-es remekmű, A tehetséges Mr. Ripley adaptációja, melyben a címszereplő egy gazdag apa megbízásából New Yorkból Olaszországba utazik, hogy hazacsábítsa az ott csavargó tékozló fiút. Természetesen a szélhámos minden trükköt bevet, gyilkosság és csalás egyaránt felüti majd a fejét a történet során, melyben olyan színészeket láthatunk Scott mellett, mint John Malkovich, Dakota Fanning vagy Johnny Flynn. 

Megjelenés: Netflix, április 4. 

Interjú a herceggel 

Az ikonikus Gillian Andreson András herceg golyóit szorongatja meg a Netflix filmjében, amely teljes egészében valós eseményeken alapul. A valós eseményeket idéző filmdráma bennfentes beszámoló alapján készült arról, hogy a BBC Newsnight című műsorán dolgozó nők hogyan szervezték le a királyi család botrányos sarjának elhíresült interjúját.

Megjelenés: Netflix, április 5. 

Paraziták: A szürkeség 

Ismeretlen paraziták jelennek meg a Földön, melyek az embert gazdatestként használva elvetemültnél elvetemültebb tetteket visznek véghez. A Hitoshi Iwaaki eredeti, Parasyte című képregényén alapuló történet óriási népszerűségnek örvend a világon, 30 országban több mint 25 millió példányban kelt el, így a dél-koreai adaptáció szinte biztosan siker lesz a nézők körében. Aki nem riad vissza a gusztustalan, nyálkás lényektől és a szanaszéjjel szakadó emberi testekről, az valószínűleg élvezni fogja az áprilisban bemutatkozó szériát. 

Megjelenés: Netflix, április 5. 

Valami madarak 

Hevér Dániel első nagyjátékfilmje, a Valami madarak egy generációkon átívelő különleges barátságról mesél. Béla (Szacsvay László) egyedül élő makacs öregúr, aki nehezen viseli a változásokat. Amikor egy kisebb baleset után a fia egy idősotthonba rakja, úgy érzi, az egész világ összeesküdött ellene. Ettől kezdve egyetlen cél vezérli, hogy minél hamarabb kijusson az intézményből. Tervében egy másik kívülálló lesz a társa, a 17 éves, vadóc Zoé (Kizlinger Lilla), aki büntetésből dolgozik az otthonban. Hiába van csaknem hatvan év korkülönbség közöttük, hasonló karakterük, a magányuk, és az érzés, hogy mindenkinek csak az útjában vannak, gyorsan szövetségessé teszi őket. A Valami madarak az Életrevalókat idéző bájjal és humorral foglalkozik az idősgondozás korábban magyar filmekben mellőzött témájával.

Megjelenés: Netflix, április 9.  

The Greatest Hits

A Ned Benson által írt és rendezett filmben Harriet (Lucy Boynton) számára megváltozik a világ: rájön, hogy bizonyos dalok képesek őt visszarepíteni az időben. Hogy mihez kezd egy ilyen szupererővel az ember? Természetesen kihasználja, újra és újra visszamegy az időben újraélni szerelmét volt barátjával (David Corenswet), ám az időutazás során szerzett tapasztalatok a jelent is befolyásolják, Harriet pedig egy új férfival ismerkedik meg (Justin H. Min). Utazása során Harriet nemcsak a zene és az emlékezet közötti hipnotikus kapcsolatot fedezi fel, hanem egyúttal nehéz döntések elé is kerül. Vajon érdemes a múltat megváltoztatni? 

Megjelenés: Disney+, április 12. 

A szimpatizáns

A szimpatizáns egy történelmi, fekete humorral erősen megfűszerezett televíziós drámasorozat, amely Viet Thanh Nguyen azonos című, 2015-ben megjelent, Pulitzer-díjas regénye alapján készült. A sorozat főszereplője, a Kapitány a vietnámi háború vége felé közeledve kénytelen tábornokával együtt az Egyesült Államokba menekülni. Itt közel sem ér véget a történet, ugyanis titkos jelentéseket kell készítenie az ott élő, dél-vietnámiakból álló közösségről. Hogy hogyan küzd meg egymással régi és új személyisége, az már önmagában is izgalmas történet, melyet csak tovább fokoz a nemrég Oscar-díjat nyert Robert Downey Jr., valamint a Grace klinikából és a Megszállottak viadalából ismert Sandra Oh játéka is, akik több szerepben is feltűnnek a sorozatban. 

Megjelenés: HBO Max, április 14. 

Egy úriember Moszkvában

Amor Towles nemzetközi bestsellerének adaptációja, az Egy úriember Moszkvában az Emmy-díjas Ewan McGregor által alakított Alekszandr Rosztov gróf életét követi végig, aki az orosz forradalom után rájön, hogy a történelem rossz oldalára került. Az azonnali kivégzéstől megmenekülve egy szovjet törvényszék egy moszkvai szálloda padlásszobájába száműzi. Ahogy telnek az évek, és az orosz történelem legzavarosabb évtizedei bontakoznak ki a szálloda ajtaján kívül, Rosztov lecsökkent körülményei belépést biztosítanak számára az érzelmi felfedezések sokkal nagyobb világába. Miközben új életet épít a szálloda falain belül, felfedezi a barátság, a család és a szerelem valódi értékét.

Megjelenés: SkyShowtime, április 18. 

Rebel Moon 2. rész – A sebejtő 

Ha egy igazi harcos-b****s kalandfilmre vágysz, akkor Znack Snyder sagájának folytatása neked való. Kora és a túlélő harcosok arra készülnek, hogy mindent feláldozva, Veldt bátor népével együtt harcolva megvédjék az egykor békés falut a Szülőbolygó elleni harcban. A csata előestéjén a harcosoknak szembe kell nézniük saját múltjuk igazságával, és mindegyiküknek fel kell fednie, miért harcol igazán. Miközben a Birodalom teljes erejével támad a lázadásra, megbonthatatlan kötelékek kovácsolódnak, hősök bukkannak fel és legendák születnek.

Megjelenés: Netflix, április 19. 

A polipok titkai 

A polipok olyanok, mint a földönkívüliek a Földön: három szív, kék vér és a képesség, hogy akár egy szemgolyónyi nagyságú lyukon is átpréseljék magukat. De ezek a furcsa és csodálatos állatok még ennél is többet tudnak: elég intelligensek ahhoz, hogy szerszámokat használjanak, vagy átalakítsák a testüket, hogy más állatokat utánozzanak, sőt, még más fajokkal is kommunikáljanak. A polipok titkai sokkal rendkívülibbek, mint azt valaha is gondoltuk volna, most pedig egy kicsit közelebbről is megismerhetjük őket a National Geographic filmjének jóvoltából.

Megjelenés: Disney+, április 22.

Apples Never Fall 

A Liane Moriarty New York Times bestseller regénye alapján készült Apples Never Fall  című film középpontjában a látszólag tökéletesnek tűnő Delaney család áll. Az egykori teniszedzők, Stan (Sam Neill) és Joy (Annette Bening) eladták sikeres teniszakadémiájukat, és készen állnak arra, hogy elkezdjék életük aranykorát. Miközben alig várják, hogy több időt tölthessenek négy felnőtt gyermekükkel (Jake Lacy, Alison Brie, Conor Merrigan-Turner, Essie Randles), minden megváltozik, amikor egy sérült fiatal nő kopogtat Joy és Stan ajtaján, és elhozza azt az izgalmat, ami eddig hiányzott nekik. Amikor azonban Joy hirtelen eltűnik, a gyerekek kénytelenek újraértékelni szüleik úgynevezett tökéletes házasságát, miközben a család legsötétebb titkai kezdenek felszínre kerülni.

Megjelenés: SkyShowtime, április 23. 

Halott Fiúk Nyomozóiroda

Edwin és Charles legjobb barátok, csak az a bökkenő, hogy mindketten szellemek. Ez azonban nem akadályozza meg őket abban, hogy ők legyenek a legjobb detektívek a halandók világában. Bármit megtesznek, hogy összetartsanak – beleértve a gonosz boszorkányok, a pokol és a halál elől való menekülést is. Egy Crystal nevű tisztánlátó és barátja, Niko segítségével képesek megfejteni a halandók világának legrejtélyesebb paranormális ügyeit. A sorozat Neil Gaiman közkedvelt képregénysorozatán alapul.

Megjelenés: Netflix, április 25. 

Thank You, Good Night: The Bon Jovi Story 

Hogyan tört fel a nyolcvanas években öt fiatal, ismeretlen srác az amerikai rockzenei világ élére? A négyrészes dokusorozat a Bon Jovi negyvenéves történetét mutatja be. A zenekarnak ugyan a mai napig rengeteg rajongója maradt, ahogy a részekből kiderül, a rocksztároknak sem mindig fenékig tejfel az életük. 

Megjelenés: Disney+, április 26. 

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!