2024.3.30 14:42
Olvasási idő 0:38
Szöllősi Anna

Megkönnyítené az iPhone-tulajdonosok dolgát az Apple új cucca, ami leginkább egy kenyérpirítóra hasonlít

TECH-TUDOMÁNY APPLE IPHONE TECHNOLÓGIA

Az Apple kifejlesztett egy eszközt, amely vezeték nélkül frissíti a bontatlan, dobozos iPhone-okat naprakész szoftverrel, időt spórolva a felhasználóknak.

Az új iPhone-ok gyakran hónapokig a dobozukban várakoznak, mielőtt a fogyasztó kezébe kerülnének, ez idő alatt az Apple gyakran ad ki iOS-frissítéseket új funkciókkal és hibajavításokkal, amelyek nem települnek automatikusan a bontatlan telefonokra. A Presto névre keresztelt eszköz azt a célt szolgálná, hogy egyszerűsítse az iPhone-ok telepítési procedúráját és időt spóroljon a felhasználóknak úgy, hogy automatikusan telepíti az eszközökre a legfrissebb szoftvert.

A beszámolók szerint a Presto felépítése állványos szerkezetű, és akár hat iPhone-t is rá lehet egyszerre dugni. Jelenleg nem ismert, hogy pontosan hogyan működik a Presto rendszere, de az Ars Technica tech portál úgy tudja, az NFC chip képes a Wi-Fihez csatlakozni, és így telepíthető a szükséges szoftver. A Presto 15-30 perc alatt képes frissíteni a dobozos iPhone-okat a legújabb iOS-rendszerrel, a felhasználóknak pedig jellemzően 20 percbe telik, hogy ezt manuálisan lehozzák a saját készülékükön.