2024.3.28 16:03
Olvasási idő 1:30

Partylemez a világvégére: először jön Budapestre Zheani, az ausztrál énekes

ZENE KONCERT ZENE

Vad buli vár mindenkit április 20-án a Turbinában, ahol először ad koncertet az ausztrál származású rapper-énekes, Zheani.

A provokatív stílusáról is ismert, szókimondó, ausztrál rapper, énekes-dalszerző, Zheani
tavaly jelentette meg új, The Spiritual Meat Grinder című lemezét, amely elmondása
szerint egy olyan partylemez lehet, amely remekül illene a világvégéhez is. Noha reméljük, a világvége még nem jön el, Zheani első magyarországi koncertjén azonban belevethetjük magunkat az énekesnő hedonizmust éltető dalaiba április 20-án, a Turbinában.

Forrás ZHEANI


Zheani kezdetben modellként és színésznőként dolgozott, majd felfedezte, hogy a zene
segítségével is ki tudja fejezni önmagát és érzelmeit, elindítva zenei karrierjét. Az ausztrál rapper szívesen kísérletezik a stílusokkal, a trap, a hip-hop, az elektronikus alapok pont úgy helyet kapnak a zenéjében, mint a durvább metál elemek. Első nagylemeze 2018-ban látott napvilágot, most pedig a tavaly kiadott, The Spiritual Meat Grinderrel indul turnéra.


Zheani 2022-es EP-je, az I Hate People On The Internet egy olyan dallal zárult, amely a
nihilizmusban talált vigaszt. „Tudjuk, hogy az élet most nem fair, bébi, ne félj most” –
énekelte a We're All Going To Die című dalban. Egy olyan lemez után, amely a viszályból és a gyűlöletből merített erőt, ez egy meglepő fordulat volt - annak elismerése, hogy ha ez a világ valóban baromság, és a jó és rossz emberek számára egyaránt halállal végződik, akkor akár el is fogadhatjuk azt.


A The Spiritual Meat Grinder, Zheani következő mixtape-je, amelyen teljes erővel belemerült ebbe a felismerésbe. A tavaly augusztusban kiadott album egy partylemez a világvégére, amely az élet hiábavalósága felé emeli a kalapját. Hiszen, ha a spirituális húsdarálóban élünk minden átkozott nap, miért ne szórakozhatnánk egy kicsit?
„Amikor a spirituális húsdarálóban, az abszurd spirálban pörögsz, akkor akár lehetsz egy
csodabogár is, és jól is érezheted magad közben” – mondja Zheani.

Ha Szodomában és Gomorrában vagy, és nem tudsz elmenekülni, akár ott is lehetsz a részeges orgián, amikor a tűz és a kénkő elkezd hullani.


A The Spiritual Meat Grinder egy új módot képvisel Zheani számára: az I Hate People On The Internet című lemezzel ellentétben ez a mixtape helyet ad az éteri szinti-popnak, a bordarázós house zenének és a jungle és a drum'n'bass által inspirált kristályos ütemeknek.

Kiemelt tartalom
Record Store Day: exkluzív magyar kiadványokkal, akciókkal és DJ-kkel jön szombaton a lemezgyűjtők és a zeneőrültek ünnepe Record Store Day: exkluzív magyar kiadványokkal, akciókkal és DJ-kkel jön szombaton a lemezgyűjtők és a zeneőrültek ünnepe 2024.4.18 10:37

Zheani úgy írja le az élményt, mint „egy buli, ahol feloldod a gátlásaidat, időnként a
fürdőszobában bekövetkező mentális összeomlásokkal” – egy elbűvölő, hedonista átvétele Homérosz Odüsszeiájának, amelynek főhőse tomboló bulikon és családi traumákon keresztül küzd azért, hogy hazataláljon.


Zheani első budapesti koncertjére a jegyek elérhetők a Live Nation és a Funcode oldalán.