2024.3.28 15:55
Olvasási idő 0:52
Krajnyák Petra

Megvan a Valentino új kreatív igazgatója, új korszak köszönt be a divatház életében

DIVAT DIVAT DIVATBEMUTATÓ PÁRIZSI DIVATHÉT

Alessandro Michele ezelőtt nyolc évig vezette a Guccit.

Alessandro Michele lett a Valentino új kreatív igazgatója, írja a Vogue. A római tervező április 2-án, jövő kedden, kezd a szintén római divatháznál, debütáló kollekciója a 2025-ös tavaszi-nyári lesz, amit a jelenlegi tervek szerint a szeptemberi párizsi divathéten mutatnak be.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Alessandro Michele a ready to wear darabokon túl a római Spanyol lépcsőtől nem messze található Palazzo Gabrielli-Mignanelliben fogja megálmodni élete első couture kollekcióit is.

Az öröm annyira élő dolog, hogy félek, hogy fájdalmat okozok neki, ha nevén merem nevezni.

A boldogság nem korlátozódik Michele-re, kinevezését a Valentino vezérigazgatója, Jacopo Venturini is nagyban támogatta, akivel már a Guccinál is volt szerencséjük együtt dolgozni. Michele hét évig volt a másik kiemelkedő olasz divatház kreatív igazgatója, Venturini pedig a kereskedelmi és a globális piacok alelnöki pozícióját töltötte be a Guccinál.

Kiemelt tartalom
Otthagyja a Guccit a divatvilág egyik legnagyobb zsenije Otthagyja a Guccit a divatvilág egyik legnagyobb zsenije 2022.11.24 14:33

 Michele tehetsége mind művészi, mind üzleti értelemben megnyilvánult a Guccinál töltött évek alatt, 2014 és 2022 között megháromszorozta a márka bevételeit. Mióta 2023 novemberében távozott, szinte folyamatosan folytak a találgatások arról, hogy hol folytathatja.

A Valentino élén 2016 óta Pierpaolo Piccioli szintén római tervező állt egészen március 21-ig. Piccioli 1999-ben kiegészítőtervező csatlakozott a házhoz Maria Grazia Chiuri oldalán. 2008-ban nevezték ki társ-kreatívigazgatónak Alessandra Facchinetti helyére, aki egy évvel korábban vette át a szerepet az alapító Valentino Garavani visszavonulása után. 2016-ban Piccioli vette át az egyedüli kreatív igazgatói szerepet, miután Chiuri a Diorhoz igazolt.