2024.3.25 15:21
Olvasási idő 0:35
Maier Péter

Nincs jó hírünk azoknak, akik várják a GTA 6 megjelenését

TECH-TUDOMÁNY GAMER GTA

A Rockstar Gamesnél attól tartanak, hogy a 2025-ös megjelenés sem fog összejönni.

Habár a múlt év végén megjelenő kedvcsinálóban a Rockstar Games azt ígérte, 2025-ben érkezik a Grand Theft Auto videójátéksorozat régóta várt új része, a GTA 6, egy friss sajtóértesülés szerint a cégnél attól tartanak, jelentős csúszás következhet be. Erről a Kotaku szakportál számolt be.  

A lap szerint eredetileg 2025 elejére volt belőve a megjelenés, most azonban valószínűbb, hogy a jövő év végén érkezik a játék, de még az sincs kizárva, hogy 2026-ra csúszik a debütálás.

A Rockstar Games februárban kötelezte alkalmazottait arra, hogy áprilistól heti öt napot legyenek benn az irodában. Ez a változás frusztrációhoz vezetett a kollégák között, ugyanis sokukat eredetileg távmunkára vettek fel, ezért most úgy érzik, ki akarják szorítani őket.

Valószínűleg ez is összefügghet azzal, hogy a játékfejlesztés késésben van. A szakértők szerint hivatalos kommunikációt sem érdemes várni még egy jó darabig a készítőktől, ugyanis a Rockstarnak szokása, hogy az utolsó pillanatig kivár a halasztások bejelentésével.