2023.12.5 8:41
Olvasási idő 0:51
Kovács M. Dávid

Korábban érkezett az új GTA előzetese, a játéksorozat következő részében egy női főszereplőt is kapunk

TECH-TUDOMÁNY ELŐZETES GRAND THEFT AUTO VIDEÓJÁTÉK

A 2025-ben érkező "Grand Theft Auto VI" visszatér Vice Citybe, ahol mindjárt két főszereplőt is irányíthatunk.

A 2017 őszén elhunyt Tom Petty 1989-es, Love is a Long Road című számával eresztette rá a világra a Rockstar a Grand Theft Auto VI várva várt első előzetesét.

Az eredeti tervek szerint a hatodik rész trailere magyar idő szerint kedden délután háromkor érkezett volna, ám egy rosszul időzített szivárgás miatt végül 13 órával a tervezett időpont előtt hozták nyilvánosságra a régóta várt előzetest. A kalózverziót egy egy óriási vízjel borította, ami arra buzdította az embereket, hogy vegyenek bitcoint.

A játéksorozat következő darabja visszatér a Miami ihlette Vice Citybe (amit a 2006-os GTA: Vice City Storiesban láthattunk utoljára), a hivatalos közlemény pedig a széria eddigi legnagyobb felfedezhető játékbirodalmát ígéri.

Az új játékban mindjárt két főszereplőt is irányíthatunk, Lucia és Jason ráadásul egy párt alkot, ezzel annak női fele, Lucia lesz az 1997-től futó Grand Theft Auto sorozat első női főszereplője. Azért érdemes emlékezni: a játéksorozat első darabjában négy női karakter tűnt fel, ám ezeknek még sem hangja, sem személyisége nem volt.

A Grand Theft Auto VI előzetesét itt tudjátok megnézni:

A Grand Theft Auto VI viszont jövőre már biztosan nem fog befutni, az előzetes és a közlemény 2025-ös megjelenést ígér, de csak PlayStation 5-re és Xbox Series X|S konzolokra, a PC Guru cikke szerint a PC-változat valamikor később – várhatóan 2026-ban – érkezhet, ha egyáltalán készül ilyen.