2024.3.25 10:58
Olvasási idő 0:30
Maier Péter

Büntetőeljárást indított a rendőrség a ralitragédia ügyében, három férfi és egy nő halt meg az esztergomi versenyen

KÖZÉLET MAGYARORSZÁG

Ketten a sérültek közül még mindig életveszélyes állapotban vannak.

Büntetőeljárást indított a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság a vasárnapi 11. Esztergom-Nyerges Rally versenyen történt tömegszerencsétlenség ügyében.

A kapitányságot a 24.hu kereste meg, szóvivőjük, Racsné Galambos Gréta pedig elmondta, halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen, s eddig még senkit sem hallgattak ki gyanúsítottként.

Vasárnap Lábatlan és Bajót között az egyik versenyautó letért a kijelölt útszakaszról, és az aszfaltozott úton, illetve az út menti füves területen tartózkodók közé csapódott. A rendőrség szerint a baleset nézőktől elzárt területen következett be, arról, hogy tilos ott tartózkodni, tábla is tájékoztatta a látogatókat.

A tragédiában három férfi és egy nő a helyszínen életét vesztette, ketten életveszélyes (közülük az egyik gyerek) állapotban vannak, öten súlyos, egy fő pedig könnyű sérüléseket szenvedett. Az áldozatok között nincs gyerek.