2024.3.18 17:15
Olvasási idő 5:22
Csáka Eszter Csáka

Heti horoszkóp: új szerelmi kapcsolat várhat rád, de lehet, hogy egy barátságnak is búcsút inthetsz

Heti horoszkóp: új szerelmi kapcsolat várhat rád, de lehet, hogy egy barátságnak is búcsút inthetsz
Forrás Mátrai Cintia/ Refresher Magyarország
ÉLETMÓD HETI HOROSZKÓP HOROSZKÓP

A bolygók állásának köszönhetően rengeteg változásra számíthatunk a héten: van, akinek inkább befelé kell fordulnia, és van olyan csillagjegy, akire most várnak a legnagyobb kalandok.

Kos

Kos Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Általában nem szoktad túlgondolni a dolgokat, de lehetséges, hogy mostanában nem vagy magadban annyira biztos, mint korábban, ezért megkérdőjelezed a saját döntéseidet. Ne aggódj, a bolygók állása miatt ez most változni fog és hamarosan visszatér a magabiztosságod. Azok a dolgok, amik miatt az elmúlt időszakban stresszeltél, most megoldódni látszanak, így ez a hét számodra főként megkönnyebbülést és megnyugvást tartogat. Ne felejtsd el, hogy nem kell mindig tökéletes döntést hoznod (ha ilyen egyáltalán létezik), hiszen még nem dőlt össze a világ attól, hogy valaki hibázott, sőt abból lehet a legtöbbet tanulni. Fordíts időt a barátaidra, próbálj meg kicsit kikapcsolódni és relaxálni, hiszen teljesen feleslegesen töltöd a szabadidődet stresszeléssel és olyan dolgokkal, amiket úgysem tudsz befolyásolni. 

Bika

Bika Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Az a baj a változással – annak ellenére, hogy sokszor pozitívumot hordoz magában – hogy sosem megy könnyen. Ahhoz, hogy fejlődni tudj és a jobb irányba változz, néha fájdalmas utat kell bejárni. Lehet, hogy úgy érzed, most vége lehet egy kapcsolatodnak, legyen az baráti vagy szerelmi, vagy éppen egy munkahelyről készülsz kilépni, hogy eldöntsd, mit is szeretnél valójában. Fontos, hogy ne mások vagy a környezeted elvárása miatt hozz meg egy döntést, hanem kizárólag magad miatt, végtére is neked kell azzal együtt élned. Ne ijedj meg attól, hogy nem lesz eredménye egyik napról a másikra, hiszen a változáshoz tényleg idő kell. Lehet, hogy az elmúlt időszakot nehéznek élted meg, de hidd el, ha tovább haladsz ezen az úton, hamarosan kitisztulnak majd a gondolataid és megtalálod azt, amit eddig kerestél.

Ikrek

Ikrek Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Könnyen lehet, hogy a héten ellentmondásba, esetleg veszekedésbe keveredsz a környezeteddel. Az is lehet, hogy olyan egyszerű dolgon kaptok össze, hogy hova menjetek bulizni, mit csináljatok a hétvégén, vagy éppen mit egyetek vacsorára. de az is előfordulhat, hogy nagyobb, filozófiai kérdésekben nem értetek egyet. Bárhogy is legyen, ne felejtsd el, hogy nem kell mindig mindenkinek egyetértenie veled, hiszen semmi baj nincs azzal, ha más véleményen vagytok. Legyél kicsit előzékenyebb és megértőbb a szokásosnál, és ne sértődj meg, ha nem te vagy a társaság középpontjában. Lehet, hogy ez a vita sokkal jobban megerősíti a kapcsolatotokat. Ha párkapcsolatban vagy, próbálj meg kicsit nyíltabban, őszintébben kommunikálni a másik féllel, hiszen senki nem tud a gondolataidban olvasni, így megelőzhettek egy lehetséges nagy vitát. 

Rák

Rák Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Minél többször vállalsz el dolgokat szimplán kedvességből, annál inkább veszi a szívességet készpénznek a környezeted. Lehet, hogy mindig rád tukmálják a munka nagy részét, amit egy darabig szívesen meg is csinálsz, aztán pedig már kényelmetlenül érzed magad, mert nem kapod meg a neked járó elismerést. Ne félj felemelni a hangodat és emlékeztetni a többieket arra a munkára, amit helyettük is elvégeztél, hiszen így végre el tudod engedni a sok stresszt, ami emiatt a válladat nyomja. Sőt ezzel még meg is tanulhatod, hogyan állj ki magadért olyan helyzetekben, amikor nem érzed egyenlőnek a szituációt. Ne hagyd, hogy a munkahelyi stressz felemésszen, próbálj ki olyan tevékenységeket, sportot, amely csökkenti benned a stresszt, és amely segít kikapcsolódni. 

Oroszlán

Oroszlán Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Nem könnyű visszafognod magad, ha éppen belekezdesz valamibe. Szeretsz mindent teljes gőzzel csinálni, legyen szó bármiről, és azonnal a legjobb akarsz lenni abban, amibe belefogsz. Ezen a héten próbáld meg élvezni azokat a lehetőségeket, amik szembejönnek veled. Nem kell, hogy mindig te legyél a legjobb mindenben, használd ki, hogy új dolgokat tanulhatsz meg egy adott dologról. Ha eddig nem mertél belevágni az új projektedbe, ez az időszak tökéletes alkalom, hogy megtedd az első lépéseket. Gondold át, kiket akarsz bevonni a dologba, hiszen egyedül lehet, hogy sokkal nehezebben tudod menedzselni az összes feladatot és folyamatot, mintha többen lennétek. 

Szűz

Szűz Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Ha egy kicsit megértőbb, barátságosabb és nyitottabb lennél az idegenek felé, sokkal jobban is elsülhetnének bizonyos helyzetek. Nem szeretsz idegenekkel szóba elegyedni, és gyakran vagy bizalmatlan azokkal szemben, akik nem a közvetlen barátaid. Ne felejtsd el, hogy egy kis kedvességgel sokkal többre lehet menni, mint elutasítással. Azért persze nem kell mindenkivel azonnal legjobb barátok legyetek, ha valaki nem bánik jól veled, nem kell mosolyogva eltűrnöd, de alapvetően érdemes lehet kicsit bizakodóbban hozzáállnod az emberekhez. Ha nem vagy párkapcsolatban, most egy igazán izgalmas időszak veheti kezdetét, hiszen egyre több alkalommal futsz bele egy olyan ismerősödbe, akivel később akár több is kialakulhat köztetek. 

Mérleg

Mérleg Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Elképzelhetetlennek tartod az életed a kapcsolataid nélkül, szereted minél szorosabbra fűzni a barátságaidat, hiszen velük még a nehezebb napok is könnyebben elviselhetőek. Ne felejtsd el ezért, hogy neked is kezdeményezned kell néha, hiszen lehet, hogy valaki azt várja, végre jusson rá időd. Tisztában vagy azzal, hogy egy barátság nem magától alakul ki, hiszen mindkét féltől erőfeszítést igényel, de lehet, hogy mostanában te nem teszel annyit bele egy-egy kapcsolatodba. Ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen egy barátság, hiszen ha felismered, hogy most neked kell lépned, könnyen egyensúlyba hozhatod a dinamikát. Persze emellett ne felejtsd el saját magadat sem, szentelj egy kis időt arra is, hogy befelé fordulhass és átgondold, hogy mi történik éppen az életedben, hogy érzed magad és min szeretnél változtatni. 

Skorpió

Skorpió Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Túl könnyű lenne, ha az egész életed és gondolkodásod meg tudnád változtatni annyival, hogy új szokásokat, rutinokat vezetsz be a mindennapjaidba. Legtöbbször ezek mind csalódással érnek véget, hiszen nem hozták a várt eredményt. Lehet, hogy túl magasak az elvárásaid magaddal szemben vagy éppen nem reálisak, éppen emiatt ezt kellene felismerni, nem pedig egy új rutintól várni a csodát. Ameddig nem vagy tisztában magaddal, a képességeiddel és azzal, hogy mivel szeretnél őszintén foglalkozni, semmi sem fog változni, csak egyre többet csalódsz. Persze lehet, hogy sikerül egy olyan szokást kialakítanod, amely tényleg beválik és sikeresebb leszel tőle, de csak akkor, ha azt őszintén gondolod, és nem csak egy fellángolás. A lényeg, hogy ne add fel!

Nyilas

Nyilas Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Mostanában inkább megfigyelőnek érezted magad a környezetedben, mint résztvevőnek. Kíváncsi vagy és szereted kiismerni a helyzetet, mielőtt jobban bevonódnál. Ne maradj ki a szórakozásból és a bulikból csak azért, mert túlságosan megszoktad a megfigyelő szerepet. Kapcsolódj a barátaiddal, a környezeteddel, akár a természettel is, hiszen az mindig feltölti az energiáidat. Vegyél ki egy kis szabadságot a munkahelyeden, hogy újrateremtsd a benned rejlő, kicsit megbillent egyensúlyt. Minden eszközöd megvan ahhoz, hogy változtass a jelenlegi helyzeteden, csak tenned kell érte. Lehet, hogy az is segítene, ha egy barátodnak őszintén meg tudnál nyílni és kibeszélni a benned lévő feszültségeket. 

Bak

Bak Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Ambiciózus vagy, tele célokkal és az esetek legnagyobb részében nem foglalkozol azzal, hogy mások mit gondolnak rólad. Mindig magaddal versenyzel, hiszen senki más nem képes lépést tartani a munkamoráloddal és a tempóval, amit diktálsz. Mostanában olyan kérdések gyötörnek, hogy jó helyen vagy-e az életedben, és hogy mit kellett volna már elérned a terveid szerint. Ha jót szeretnél tenni magaddal, dobd ki a kis füzeted, amiben az életed tervezgeted, hiszen sosem alakulnak százszázalékosan úgy a dolgok, ahogy azt eltervezzük. Ne helyezz ekkora nyomást saját magadra és a terveid helyett kicsit élvezd az életet, csempéssz olyan programokat a mindennapjaidba, amiket valóban szeretsz. 

Vízöntő

Vízöntő Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Egy részed lehet, hogy azt kívánja, bárcsak ne kellene ennyi mindennel és mindenkivel foglalkoznod most. Törődsz a barátaiddal, akik mindennél fontosabbak számodra, de lehet, hogy az elmúlt időszakban leterhelt, hogy folyamatosan mások problémáit hallgasd, vagy akár az, hogy megpróbálj segíteni rajtuk. Észre kell venned, hogy elsősorban magaddal kell foglalkoznod, és saját magadat kell egyensúlyba hoznod ahhoz, hogy másoknak segíthess. Próbálj meg nemcsak mások kedvére tenni, hanem előtérbe helyezni a saját igényeidet és azzal foglalkozni, ami neked fontos jelenleg. Persze ez nem jelenti azt, hogy ignoráld a környezeted, ellenben nem fognak megsértődni, ha az ő életük helyett egy kicsit a sajátod éled. 

Halak

Halak Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Néha az a gyanúd, hogy a barátaid csak azért szeretnek, mert megteszel nekik csomó mindent, amire kérnek. Jó hallgatóság vagy, szuper tanácsokat adsz és mindig képes vagy beleélni magad a másik helyzetébe. Érdemes lehet, ha meghúzod a saját határaidat, amit a többiek is tiszteletben tartanak, hiszen így elkerülheted ezeket a negatív érzéseket, és azt, hogy egy idő után szépen lassan megutáld őket azért. Jól esne, ha nemcsak a jó tanácsaid miatt keresnének téged, hanem észrevennék, hogy milyen humoros, erős és eltökélt tudsz lenni. A héten éppen ezért próbáld meg ezeket az tulajdonságaidat erősíteni és előtérbe hozni, így biztosan nem maradnak észrevétlenül.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!