2024.3.16 13:46
Olvasási idő 0:40
Maier Péter

Óvszert és esemény utáni tablettát kaptak az emberek Olivia Rodrigo koncertjén

ZENE ABORTUSZ FOGAMZÁSGÁTLÓ OLIVIA RODRIGO

Az énekesnő Missouri államban lépett fel, ahol tiltott az abortusz.

Ingyen osztogattak csomagokat Olivia Rodrigo hétközbeni koncertjén, amelyekben két doboz Plan B tablettát helyeztek el. Az énekesnő buliját a Missouri állambeli St. Louisban rendezték meg, ahol illegális a terhességmegszakítás. A csomagokban arról is részletes információkat találtak a koncertre látogatók, hogyan lehet abortuszhoz hozzáférni az államon belül. A Variety szerint mindemellett ingyen óvszereket is osztogattak a koncerten.

A sürgősségi fogamzásgátló, más néven esemény utáni tabletta (Plan B) védekezés nélküli szexuális együttlét után 72 órán belül alkalmazva nyújt védelmet a nem kívánt terhességgel szemben. Magyarországon ez a tabletta vényköteles, nőgyógyásznak kell felírnia.

Rodrigo nemrég hozott létre egy alapítványt, ami segítséget nyújt a nőknek, hogy szabadon dönthessenek a reproduktív egészségügyi ellátásukat illetően. A 21 éves énekesnő emellett több olyan nonprofit civil szervezetet is támogat, amelyek lányok oktatásáért és reproduktív jogaiért, valamint a nemi alapú erőszak megelőzéséért küzdenek.

Olivia Rodrigo jelenleg Guts című albumával turnézik, amely a tavalyi év egyik legelismertebb poplemeze volt, mi is lelkesedtünk a megjelenésekor:

Kiemelt tartalom
Playback Péntek: Olivia Rodrigo, James Blake és Solyom Berni indítják be a hétvégét Playback Péntek: Olivia Rodrigo, James Blake és Solyom Berni indítják be a hétvégét 2023.9.8 17:58