2024.3.15 12:47
Olvasási idő 0:45
Krajnyák Petra

Szexuális zaklatás miatt ítélték el a Squid Game színészét

ARCOK DÉL-KOREA SQUID GAME SZEXUÁLIS ERŐSZAK SZEXUÁLIS ZAKLATÁS

O Jong Szu nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott szexuális visszaélésért.

A 79 éves O Jong Szut 2022-ben vádolták meg azzal, hogy kétszer is szexuálisan zaklatott egy nőt 2017-ben, amikor a színész vidéken tartózkodott egy színházi előadás miatt. Most a bíróság bűnösnek találta és nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte szexuális visszaélésért, írja BBC. O közölte, hogy fellebbezni fog az ítélet ellen.

Forrás IMDB

O tagadta a vádat, miszerint egy nőt lakóhelye előtt ölelt meg, majd csókolt arcon akarata ellenére. A bíró kijelentette, hogy az áldozat feljegyzései a bántalmazásról és az állításai összhangban vannak, továbbá szerinte kijelentései nem hangozhattak volna el anélkül, hogy ténylegesen átélte volna az elmondottakat. A színész ugyan felfüggesztett börtönbüntetést kapott, de arra kötelezték, hogy vegyen részt egy szexuális erőszakról szóló tanfolyamon.

O Jong Szu a Squid Game című disztópikus K-drámában O Il Nam, a verseny legidősebb résztvevőjeként nyújtott alakításával tett szert nemzetközi hírnévre. A sorozat, melynek második évada hamarosan érkezik, hatalmas és váratlan sikert aratott a Netflixen, 2021-es megjelenése után heteken belül több mint 100 millió nézőt ragasztott a képernyő elé, világszerte.

Forrás IMDB

A 2022-ben O lett az első dél-koreai színész, aki Golden Globe-ot nyert. Azonban a színész karrierje az áldozat megszólása után megtorpant és egy készülő dél-koreai produkcióból is távoznia kellett.