2024.3.11 10:01
Olvasási idő 0:38
Maier Péter

Végül beengedték az Oscar-gálára Messit, az Egy zuhanás anatómiája négylábú sztárját

FILMEK + SOROZATOK EGY ZUHANÁS ANATÓMIÁJA KUTYA KUTYÁK OSCAR-DÍJ

A hétéves border collie-t először nem akarták beengedni, mert egyes filmstúdiók attól tartottak, hogy a jelenléte tisztességtelen előnyt hozhatna a filmnek.

Nagyon sokáig úgy nézett ki, hogy az Egy zuhanás anatómiája című film stábja nem viheti magával a történelem legnagyobb focistájának druszáját, a film egyik fontos szereplőjét, avagy Messit, a hétéves border collie-t. A Hollywood Reporter szerint ugyanis a rivális filmstúdiók arról panaszkodtak a filmakadémiának, hogy a kutya figyelemfelkeltő jelenléte tisztességtelen előnyt jelentene a francia film számára.

Messi, az Egy zuhanás anatómiája című film kutyaszereplője
Messi, az Egy zuhanás anatómiája című film kutyaszereplője a 96. Oscar-gálán Forrás Kevin Winter/Getty Images

Végül azonban sikerült kilobbizni, hogy Messi is ott legye a díjátadón, ezzel a nem túl eseménydús Oscar-gálát sikerült egy kicsit színesebbé tenni – még ha egy kicsit átlátszó módon is, hiszen a kutya többször bevágott tapsolása során művégtagokat használtak, a közvetítés során pedig korábban rögzített jeleneteket lehetett látni.

Az Egy zuhanás anatómiája – amely messze nem olyan jó kedélyű film, mint a kutyás cukiskodás alapján gondolni lehetne – az elmúlt egy év talán legfelkapottabb európai filmje volt. A francia thriller végül egy kategóriában, a legjobb eredeti forgatókönyvében győzedelmeskedett. A 2024-es Oscar-gála díjazottjairól ebben a cikkünkben olvashatsz bővebben:

Kiemelt tartalom
Oscar: szétnyerte magát az Oppemheimer és a Szegény párák, idén is van magyar díjazott Oscar: szétnyerte magát az Oppemheimer és a Szegény párák, idén is van magyar díjazott 2024.3.11 8:38