2024.3.17 10:06
Olvasási idő 3:54
Krajnyák Petra

Lacey Fletcher, a nő, akit szülei hagytak elrohadni kanapéjukon

Lacey Fletcher, a nő, akit szülei hagytak elrohadni kanapéjukon
Forrás Rotten Mango
TÖRTÉNETEK AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK BŰNÜGY GYEREKEK GYERMEKBÁNTALMAZÁS GYILKOSSÁG MEGTÖRTÉNT BŰNÜGYEK TRUE CRIME
Érzékeny tartalom
A cikk tartalmazhat:
  • terméket vagy szolgáltatást 18 éven felüliek számára
  • szex, meztelenség vagy más felnőtt tartalom
  • erőszakos, véres vagy arra érzékenyek számára nem megfelelő tartalom
Igen, elmúltam 18 éves
És el szeretném olvasni a cikket.
Vissza a nyitóoldalraVissza

Lacey Fletchert akár 12 évre is magára hagyhatták szülei, miután locked-in szindrómába esett. A szellemileg teljesen ép, de mozgásképtelen nő éveken át feküdhetett a családi ház nappalijában borzasztó kínok között.

Az amerikai East Feliciana Parish község, Slaughter kisvárosban élő Robert Blades 2017-ben egy nap szomszédjától, Clay Fletchertől a lánya hollétéről érdeklődött, mivel már 15 éve nem látta az emlékeiben normális, szórakozott gyerekekként élő Lacey-t. Gondolta, talán férjhez ment és tovább állt, de meglepetésére a lány apja közölte, hogy még mindig velük él, majd témát váltott. Nem magyarázta meg, hogy miért tűnt el lányuk másfél évtizede, ami egy kisvárosban, ahol mindenki részletesen ismeri a lakók életét, meglehetősen furcsán vette ki magát. Az akkor 61 éves férfi nem is sejtette, hogy köztiszteletnek örvendő szomszédja nagyon is igazat mondott.

Forrás Flickr

2022. január 3-án a 64 éves Sheila Fletcher értesítette a 911-et, hogy férjével, Clay Fletcherrel holtan találták 36 éves lányukat, Lacey Ellen Fletchert kanapéjukon. Az Amerikai Egyesült Államok Louisiana államában fekvő kisváros pedig rögtön sajtószenzációvá vált, a lehető legrosszabb minőségben. 

Kiemelt tartalom
Denise Huskins hihetetlen története: Az igazi Gone Girlnek hitt nő, akiről mindenki azt gondolta, megszervezte saját elrablását Denise Huskins hihetetlen története: Az igazi Gone Girlnek hitt nő, akiről mindenki azt gondolta, megszervezte saját elrablását 2024.4.21 9:32

Fletcherék körülbelül 27 évvel ezelőtt költöztek be takaros, kétszintes házukba egy kavicsos zsákutcában, ahol az akkor kilencéves Lacey barátkozni kezdett az ugyanabban az utcában lakó gyerekekkel. Lacey autizmus spektrumzavarban szenvedett, emiatt a szülők szerint többen is zaklatták később a középiskolában, így Sheila és Clay Fletcher úgy döntöttek, jobb ha magántanulóként folytatja tanulmányait. Blades és a 37 éves, szintén Robertnek keresztelt fia szerint a lány tizenéves korában kezdett elszigetelődni társaitól, szerintük autizmusa 14 éves kora körül rosszabbodhatott és emiatt 9. osztályos korában otthagyta a Brownsville Baptista Akadémiát.

Forrás Rotten Mango

A házaspár többször nyíltan panaszkodott Lacey-re, mondván, nem gondozók, hanem szülők akarnak lenni. Nem tudni, javult vagy rosszabbodott-e betegsége, mert 2002 óta nem járt orvosnál. Mikor több mint másfél évtizeddel ezelőtt Blades utoljára látta, a lány szokásos edzését végezte kézi súlyzókkal. 2022. január 3-án éppen arra járt autójával, és eddig ismeretlen oknál fogva leparkolt a Clay házaspár tágas kertes házánál, ahol hihetetlen bűz csapta meg a nyugdíjas villanyszerelő orrát.

Talán a szomszédjaiért aggódott-e, esetleg a városiak vagy saját egészségét féltve indult az irtózatos szag forrásának nyomába, nem tudni, de benyitott a Clay-házba. Egy átlagos családra jellemző minimális kupi uralkodott az egyébként tisztának tűnő, láthatóan lakott otthonban. Majd észrevette a hatalmas fekete foltos, rohadó kanapét, melyből gőzölögve áradt az ürülék, vizelet és rohadó emberi hús szaga. 

Forrás Rotten Mango

A kanapéba olvadva talált rá Lacey Fletcher maradványaira, akit akár 12 éven át is  elhanyagolhattak a szülei, miután a lány locked-in szindrómába (LIS) esett. Az érintett személy, bár szellemileg ép és teljesen tudatában van környezetének, de teljesen mozgásképtelen. Az általában agytörzskárosodás okozta betegségben szenvedők mindent hallanak, olykor látnak, maximum pislogással, vagy szemmozgással tudnak életjelet adni, de verbális kommunikációra képtelenek.

Ahogy arra a betegség neve is utal, saját elméjükben ragadnak. Egy LIS-túlélő elbeszéléséből kiderült, hogy az érzékszervei, különösen a bőre borzasztóan érzékeny lett. Hiába érzett viszketést, fájdalmat, éhséget vagy szomjúságot, nem tudta környezete tudtára adni. Egész idő alatt rettegett, hogy az elméjében ragad és megbolondul, emiatt magában beszélt vagy a nővéreknek vagy önmagának. 

Lacey-nek azonban nem volt esélye gyógyulásra, mivel Sheila és Clay nem kértek orvosi segítséget magatehetetlen lányuknak, aki még a saját nyálát sem tudta lenyelni. Pedig elég jó anyagi helyzetben voltak ahhoz, hogy kezelését biztosítani tudják. Az ekkor huszonéves lány 12 éven át feküdhetett saját ürülékében, vizeletében, étlen-szomjan. Teste nem halála után indult bomlásnak, még életben volt mikor különböző testnedvek által odavonzott bogarak elkezdték felfalni őt.

Forrás Rotten Mango

Sheila bejelentését követően, amelyet Blades szerint kényszerből tett meg, miután egy másik szomszéd véletlenül meglátta a kanapéba süppedt rohadó maradványokat, egy seriffhelyettes érkezett a helyszínre, aki azonnal a helyszínre hívta Dr. Ewell Bickham halottkémet. Bickham már akkor elborzadt a házból áradó szagtól, mielőtt még Fletcher holttestének közelébe ért volna.

Már mindenféle halállal találkoztam, ami létezik. De ilyen gyilkosságot még soha nem láttam. Soha életemben nem éreztem még ilyen szagot. Volt már dolgom bomlásnak indult holttestekkel. Volt dolgom mindenféle halállal, rohadással, mindennel, de ilyet még soha nem tapasztaltam egész pályafutásom során

mondta Bickham.


Bickham elmondása szerint a helyszíneléskor jelenlévő apa arca semleges volt, míg az anya fejét térdei közé hajtva ült, egy-két könnycseppet ejtett el, a másik szobában rá váró állapotok okozta traumát pedig máig nem heverte ki.

Forrás Rotten Mango

A DailyMail által megszerzett dokumentumok szerint Lacey csontjain súlyos sebek keletkeztek és még élt, amikor a féregfertőzés kiterjedt a nemi szerve körüli területre is. Dr. Dana Troxclair, a Jefferson Parish törvényszéki központban dolgozó patológus boncolási jelentéséből kiderül, hogy a testét fekélyek borították, krónikus csontfertőzésben szenvedett, polarizálható, valószínűleg a kanapéról származó rostok és kukacok ágyazódtak be a csontokba. Ha a férgek a halál után jelentek volna meg, akkor a szemek, fülek vagy orr környékén legalább minimális mennyiségben tojásokat vagy lárvákat kellett volna találnia.

Kiemelt tartalom
Látványos harcok és borzalmas karakterek: megnéztük a Polgárháborút, ahol Amerika szembeszáll saját magával Látványos harcok és borzalmas karakterek: megnéztük a Polgárháborút, ahol Amerika szembeszáll saját magával 2024.4.21 9:02

Az igazságügyi patológus súlyos krónikus elhanyagolás nyomait észlelte a holttesten, vagyis Lacey halálában a krónikus fehérjehiány és alultápláltság is közrejátszhatott. E körülmények láncreakciója eredményezte a halálát közvetlenül okozó szepszist, vagyis csontfertőzést, amely a fekélyek miatt alakulhatott ki. A jelentés szerint halálakor összesen 43 kilogrammot nyomott, mely 154 centiméteres magasságához viszonyítva nagyon kevés.

A jelentésből az is kiderül, hogy a nő testén, beleértve az arcot, a mellkast, a hasat, a gátat és a végtagokat is, mind kérges, mind friss ürüléket talált. Haja rendkívül matt volt, csomós gomolyaggá állt össze, amit nem lehetett kiegyenesíteni. Fülei rendkívül piszkosak voltak, a bal fülön a halál előtti rovartevékenység miatt apró horzsolások keletkeztek, valamint kéregszerű ürüléket találtak rajta. Körmei természetesek, hosszúak, de rendkívül szennyezettek voltak fekáliával.

Forrás Rotten Mango

Fletcherék 2022 májusában 36 órán belül letették az óvadékot, miután gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával őrizetbe vették őket. Ezután ejtették ellenük vádat, de 2023 júniusában az esküdtszék újra vád alá helyezte őket. 2024. február 6-án Sheila és Clay elfogadták a vádat, de nem ismerte el bűnösségét.

Másodfokúról végül elsőfokú gyilkosságra enyhítették a vádat. Az ügyészség azonban kijelentette, hogy ha életfogytiglani börtönbüntetést nem is, de az emberölésért kiszabható maximális 40 év börtönbüntetést kívánják elérni. A középkorú házaspár ugyanis valószínűleg így is börtönben fogja leélni élete hátralévő részét. Az ítélethirdetésre még idén március 20-án fog sor kerülni.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!