2024.2.28 16:29
Olvasási idő 1:28
Szécsi Krisztián

Charlie és a kamugyár: családi program helyett félig üres raktárépületet kaptak Willy Wonka rajongói Glasgow-ban

ÉLETMÓD CSALÁD WILLY WONKA

A beígért Willy Wonka-élmény annyira nem fedte a valóságot, hogy végül valaki még rendőrt is hívott a helyszínre.

Felejthetetlen (de nem pozitív értelemben) élményben volt részük azoknak a skót családoknak, akik a múlt hétvégén annak reményében látogattak el a glasgow-i Willy's Chocolate Experience-re, hogy belemerüljenek Willy Wonka színes-szagos világába, hiszen a csokoládé-szökőkutak, az umpa-lumpák tánca és optikai illúziók helyett csupán néhány szem zselés cukrot és egy félig üres raktárépületet kaptak.

Ahogy a New York Times is írja, a február 24-re és 25-re, a glasgow-i Box Hubba tervezett rendezvény leírása Roald Dahl Charlie és a csokigyár című könyvének jelenetei által inspirált interaktív élményeket ígért. Ám a valóság egyáltalában nem fedte az elképzelést. „Talán 20 szék, néhány asztal és egy félig felfújt ugrálóvár volt ott“ – mesélte Stuart Sinclair, aki két órát utazott az élményért három gyermekével, majd fejenként 35 fontot (kb. 16 ezer forintot) fizetett a belépőkért.

 

A csalódott családok tömegével szembesülve a rendezvény szervezői szombat délután végül inkább bezárták Wonka glasgow-i csokigyárát, ami miatt valaki még a hatóságokat is értesítette, a rendőrök a helyszínre érkezve azonban megállapították, hogy nincs rájuk szükség.

Kiemelt tartalom
Apakomplexus Kari Gerivel, Taylor Swift szexpózai, heteró Pride sorkatonasággal – 7 téma, amit kerülj el idén karácsonykor Apakomplexus Kari Gerivel, Taylor Swift szexpózai, heteró Pride sorkatonasággal – 7 téma, amit kerülj el idén karácsonykor 2023.12.21 17:43

A rendezvényért a House of Illuminati (beszédes név) szervezőcsapat volt felelős, ami aztán közleményben reagált a panaszokra. „Elnézést kérünk a történtekért, minden egyes jegyvásárlónak teljes jegyvisszatérítést fogunk adni“ – állt a cég Facebook-oldalán közzétett rövid közleményben, amelyet azóta már el is távolítottak.

@tmz A #WillyWonka pop-up attraction in the #UK♬ origineel geluid - Tik Toker

Az esemény után a jelenlévők és a rendezvényre felfogadott dolgozók egy része egy Facebook-csoportban gyűlt össze, hogy a panaszkodás mellett megvitassák, hogyan lehetne helyrehozni a dolgokat.

Jenny Fogarty, akit egy umpa-lumpa szerepére béreltek fel, a The Scotsman nevű lapnak elmondta, hogy a rendezvény előtti este kapott egy 15 oldalas forgatókönyvet, amit másnapra el kellet olvasnia, viszont a jelmezét csak a kapunyitás előtt egy órával kapta meg. „A parókák nagyon olcsók voltak. Csak egy amazonos dobozt kaptunk, ami valószínűleg aznap reggel érkezett“ – panaszkodott Fogarty. Azt is elárulta, hogy 16,66 fontos órabérrel szerződtették, de a pénzt még nem kapta meg.

A Willy's Chocolate Experience nevű eseményt ugyanúgy próbálták hirdetni, mint az elmúlt két évtizedben a világ különböző városaiban megjelenő interaktív, látványos családi programokat. Leírásában a szervezők egy finomságokkal és varázslatos kalandokkal teli utazást ígértek, ehelyett azonban helyesírási hibáktól hemzsegő plakátok várták a gyerekeket a helyszínen: „cukorka porodicsom“ (pasadise of sweet treats) és „elkképeüsztő nyalókák“ (exarserdray lollipops).