2024.3.3 9:41
Olvasási idő 4:31
Masszi-Rigó Csilla

15+1 film és sorozat, amit érdemes csekkolnod márciusban – Újdonságok a Netflix, a Disney+, a HBO Max és SkyShowtime kínálatából

15+1 film és sorozat, amit érdemes csekkolnod márciusban – Újdonságok a Netflix, a Disney+, a HBO Max és SkyShowtime kínálatából
Forrás REFRESHER Magyarország
FILMEK + SOROZATOK DISNEY HBO NETFLIX STREAMING

A koratavaszi hideg estéken sem maradunk muníció nélkül, fehérgalléros bűnözők, Adam Sandler és Millie Bobby Brown is szórakoztatnak majd minket márciusban a legismertebb streaming-platformokon.

Az űrhajós 

A világűr fülsértő csendjében nem nehéz beletemetkezni saját gondolatainkba és újraértelmezni korábbi életünket. Egy magányos asztronauta, Jakub (Adam Sandler) hat hónapja tartó szólóküldetésén szembesül a házasságának problémáival, kapcsolatának nehézségeit pedig egy különleges lény segítségével igyekszik átgondolni, aki még az idők kezdete előtt keletkezett. Sandler mellett Carey Mulligant láthatjuk, a beazonosíthatatlan lény hangján pedig Paul Dano hangja szólal meg. 

Megjelenés: március 1. (Netflix) 

A rezsim

Kate Winslet nem a januári gázszámlájának befizetéséért aggódó középkorú anyukaként, hanem egy erősnek tűnő, konok kancellárként tér vissza a képernyőre, a kritikusok szerint pedig habár a sorozat felszínesen mutatja be egy autoriter rendszer működését, Winslet a hátán viszi a sztorit, alakítása pedig még jó ideig emlékezetes marad. 

Megjelenés: március 4. (HBO Max) 

Szigorú szeretet: A fegyelmezés árnyoldala 

A Netflix ismét egy izgalmas, ugyanakkor megdöbbentő dokusorozatot hoz nekünk, amelynek középpontjában azok a főként amerikai fiatalok állnak, akiket szüleik átnevelőtáborokba küldték „nem megfelelő” magatartásuk miatt. Testi fenyítés, zsarolás és megfélemlítés, ezeken a helyeken a gyerekeket többnyire teljesen megfosztják jogaiktól. A sorozatban egy olyan fiatalok történetét ismerhetjük meg, akit fiatalkora óta kísért az, amit ezeken a helyeken éltek át. 

Megjelenés: március 5. (Netflix) 

Szuperszex 

Több mint 1300 pornófilm, Európa és talán a világ legismertebb pornósztárja... Az olasz Rocco Siffredi története nem az első felnőttfilmben kezdődött, hanem 1964-ben, ahhoz pedig, hogy megértsük, hogyan lett éppen ő a pornózás királya, érdemes lesz megnézni róla a Netflix hétrészes sorozatát. 

Megjelenés: március 6. (Netflix) 

Úriemberek

Csupán négy évet kellett várni arra, hogy Guy Ritchie filmje kapjon egy sorozatot, a Theo James főszereplésével készült adaptáció azonban nem a Matthew McConaughey-féle történetet viszi tovább: Eddie Horniman apjától örököl egy hatalmas birtokot – és vele együtt minden sötét ügyletet – tulajdonára pedig a brit alvilág több szereplője is szemet vet. Az örökösnek nemcsak magát kell megvédenie, hanem hagyatékát is, ehhez pedig neki is muszáj elsajátítania a gengszterkedés csínját-bínját. 

Megjelenés: március 7. (Netflix)

A hercegnő és a sárkány (Damsel) 

Egy kötelességtudó hajadon beleegyezik, hogy feleségül megy a jóképű herceghez, azonban rá kell ébrednie, hogy a királyi család egy régi adósság visszafizetésére akarja felhasználni őt. Amikor bezárják egy barlangba egy tüzet okádó sárkánnyal, csak leleményességére és akaraterejére támaszkodhat a túléléshez. Millie Bobby Brown Edith Piafra szenvedve küzd meg egyszerre egy sárkánnyal és anyósával (Robin Wright) a feminizmus jegyében, azonban hogy A hercegnő és a sárkány vajon képes lesz-e túlmutatni a sokszor sablonos és elcsépelt Netflix-produkciókon, hamarosan kiderül! 

Megjelenés: március 8. (Netflix) 

Wonka 

A bársonyba bújt Timothée Chalamet milliókat invitált be a mozikba 2023 karácsonyán, most pedig itt az idő, hogy az otthonokba is beköltözzön a fiatal Willy Wonka, aki nem csak az édességfüggő gyerekeket tette rajongókká. Csokicsodák, umpalumpák és egy jó adag dalban mesélés érkezik az HBO képernyőjére, amit vagy imádni vagy utálni fogsz. 

Megjelenés: március 8. (HBO Max) 

Lányok a buszon

Négy újságírónő történetét ismerhetjük meg, akik az amerikai elnökválasztás kampányútjait végigkövetve ismerkednek meg egymással és kötnek szövetséget annak ellenére, hogy más és más oldalt képviselnek. A szakmai kihívások mellett barátságok és szerelmi szálak szövődnek, de persze ha politikáról van szó, nem hiányozhat egy jókora botrány sem, amely nemcsak az elnöki szék tulajdonosát döngölheti földbe, de még az oly törékeny demokráciát is. 

Megjelenés: március 14. (HBO Max)

Irish Wish 

Vigyázz, mit kívánsz, Lindsay Lohan! A Bajos csajok színésznője újfent olyan filmekben szerepel, amelyek mintha a Netflix és a Hallmark törvénytelen szerelemgyerekei lennének. Lohan most Írországba utazik legjobb barátja, egyben titkos szerelme esküvőjére, a nagy nap előtt azonban inkább azt kívánja, bárcsak ő lenne az, akit oltár elé vezetnek. Álma egy csapásra valóra válik, az azonban korántsem biztos, a szerelem be is teljesül. 

Megjelenés: március 15. (Netflix) 

Bajnokok 

Woody Harrelson nem véletlenül korunk egyik legjobb színésze. Játsszon kiégett nyomozót, egy alkoholista, PTSD-ben szenvedő gyilkost, meleg sportrovat-szerkesztőt vagy éppen nagydumás illuzionistát, nagyjából minden szerepe olyan, mintha rászabták volna, a kemény, sokszor érzéketlennek tűnő külső mögött pedig mindig megmutatkozik egy sokkal érzékenyebb személyiség. Így van ez a 2023-ban megjelent Bajnokok című filmben is, ahol a kosaras edzőnek egy szellemi fogyatékkal élő, fiatalokból álló csapatot kell összekovácsolnia. 

Megjelenés: március 15. (SkyShowtime) 

Taylor Swift: The Eras Tour

Bár nem klasszikus filmről van szó, Taylor Swift világsikerű koncertjét végre a nappalidból is élvezeted (jutányos áron, szuper kilátással), az Eras Tour kibővített változatát (Taylor's Version), amiben a Cardigan és négy további akusztikus dal is szerepel.

Megjelenés: március 20. (Disney+) 

A 3-test probléma

Új sorozat a Trónok harca többszörös Emmy-díjas alkotóitól, David Beniofftől és D. B. Weisstől és az Emmy-díjra jelölt Alexander Woo-tól (Terror: Gyalázat, True Blood – Inni és élni hagyni). A 3-test-probléma egy izgalmas történet, amely szerteágazó rejtélyekkel és műfajokon átívelő, nagyszabású cselekményével újraértelmezi a sci-fi dráma műfaját. 

Kiemelt tartalom
Disney hercegnők, akiknek a karaktere történelmi személyekből inspirálódott Disney hercegnők, akiknek a karaktere történelmi személyekből inspirálódott ma 10:32 -kor

Egy fiatal nő végzetes döntést hoz az 1960-as évek Kínájában, amely teret és időt átszelve komoly következményekkel jár napjainkban egy csapat briliáns tudósra nézve. Öt volt kolléga újra összeáll, hogy szembenézzenek az emberiség történetének legsúlyosabb fenyegetésével, miközben a természet törvényei a szemük előtt nyernek új értelmet.

Megjelenés: március 21. (Netflix) 

Oppenheimer 

A 2023-as év legnagyobbat szóló filmje végre otthonunkban is néhány kattintással elérhető lesz. Ha még nem láttad, azért, ha már láttad, azért érdemes rászánni három órát az életedből Christopher Nolan rendezésére. A film amúgy az idei év egyik legnagyobb Oscar-várományosa (13 kategóriában jelölték), és bár a díjátadó hamarabb lesz, mint hogy az Oppenheimer felkerüljön a SkyShowtime platformjára, március végén már tudni fogjuk mennyit ért Cillian Murphy, Emily Blunt vagy éppen Robert Downey Jr. alakítása. 

Megjelenés: március 21. (SkyShowtime) 

Madu

Anthony Madu Nigériában született, a tánc, és azon belül is a balett viszont egészen kicsi kora óta mindennapjai szerves részét képezi. A fiatal fiú egyik legnagyobb álma teljesül akkor, mikor kiderül, hogy 7 éven keresztül tanulhat táncot a világ legrangosabb angliai intézetében, egy 12 éves gyerek számára azonban ez nem egyszerű feladat. A dokumentumfilm az otthon elhagyásától kezdve egészen az angliai tanulmányokig mutatja be a fiú történetét, aki teljesen egyedül vág neki a kihívásokkal teli útnak. 

Megjelenés: március 29. (Disney+) 

Pénzeső 

Semmiből milliók – amerikai módra! Az igaz történeten alapuló film a GameStop videójáték-lánc létrejöttének sztoriját mutatja be olyan színészekkel, mint Paul Dano, Sebastian Stan, America Ferrera, Seth Rogen vagy Nick Offerman. Hogyan lett egy egyszerű, hétköznapi srác Amerika egyik legnagyobb játéküzletének megalkotója, és hogyan haragította magára a Wall Street farkasait? 

Megjelenés: március 31. (HBO Max)

+1: 96. Oscar-díjátadó

Bár nem film és nem is sorozat, idén a Disney+ élőben közvetíti a 96. Oscar-díjátadót, melynek házigazdája Jimmy Kimmel lesz. Ha igazi filmrajongó vagy, esetleg nemcsak a nyertesek, hanem a vörös szőnyeges miniinterjúk vagy izgalmas ruhaköltemények miatt néznéd a gálát, március 10-én helyi idő szerint 23.30-tól egyenes adásban követheted az év legnagyobb filmes eseményét. 

Kiemelt tartalom
Japán történelmi gyorstalpaló és kulturális kisokos A sógunhoz, 2024 eddigi legjobb sorozatához Japán történelmi gyorstalpaló és kulturális kisokos A sógunhoz, 2024 eddigi legjobb sorozatához ma 10:03 -kor

Ez csak egy része a streamingplatformokon márciusban debütáló újdonságoknak, a Netflixen, az HBO Maxon, a SkySowtime és a Disney+ kínálatában azonban még számos film és sorozat érhető el. 

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!