2024.2.23 13:57
Olvasási idő 0:34
Szöllősi Anna

Egy londoni galéria meghirdette a Swiftie-k álompozícióját: a legnagyobb Taylor Swift-fant keresik

ARCOK MÚZEUM RAJONGÁS TAYLOR SWIFT

A londoni Victoria & Albert Múzeum egy olyan szuperrajongót keres, aki tanácsadói pozícióban támogatná a kurátorok munkáját.

A londoni Victoria & Albert olyan tanácsadói munkatársat keres, aki betekintést ad a Taylor Swift körül kialakult rajongói kultúrába, és segít eligazodni az énekesnővel kapcsolatos emléktárgyak, ruhaköltemények, barátságkarkötők és kézzel készített táblák világában.

A művészetre, dizájnra és performanszra szakosodott múzeum még azelőtt szeretné megtalálni a tökéletes jelöltet, hogy a 14-szeres Grammy-díjas popsztár megkezdi Eras turnéjának európai szakaszát.

A művészeti intézményben viszonylag új az a törekvés, hogy a kurátorok munkáját az adott kulturális jelenség egy-egy szakértője támogassa: van már emberük, aki kompetens a legók, a Toby kancsók, a gorpcore ruhák vagy a Pokémon-kártyák témáiban, emellett a Taylor Swift-rajongó mellett keresik a Crocs papucsokért, az emojikért és a drag kultúráért rajongó fanatikusokat is.

Keresik a legnagyobb Taylor Swift-rajongót.
Van már emberük, aki kompetens a Legó, Toby kancsó, gorpcore ruhák, vagy Pokémon kártyák témákban. Forrás V&A

„Ezek az új tanácsadói szerepkörök segítenek nekünk elmélyülni a kortárs kultúra és dizájn legfontosabb történeteiben, miközben tovább színesítik a V&A hatalmas és sokszor meglepő kreatív kínálatát” – mondta Dr. Tristram Hunt, a múzeum igazgatója.