2024.2.20 16:27
Olvasási idő 0:44
Masszi-Rigó Csilla

Oscar-díjas rendező készít különálló filmeket a Beatles tagjairól

FILMEK + SOROZATOK ÉLETRAJZI FILM FILMEK THE BEATLES

Sam Mendesnek köszönhetően John Lennonról, Paul McCartney-ról, George Harrisonról és Ringo Starról is készül egy-egy játékfilm.

Négy különálló filmet készít a Beatles tagjairól az Amerikai szépség és az 1917 Oscar-díjas rendezője, Sam Mendes.

A Beatles még 1966 környékén. Forrás Roger Viollet Collection/Getty Images

A Variety híre szerint mindegyik film egy-egy tag szemszögéből meséli majd el „a történelem legnagyobb zenekarának megdöbbentő történetét”. Paul McCartney, Ringo Starr, valamint a néhai John Lennon és George Harrison családja teljes élettörténeti és zenei jogot biztosít majd a rendezőnek a film létrejöttéhez. 

„Megtiszteltetés számomra, hogy minden idők legnagyobb rockzenekarának történetét mesélhetem el, és izgatottan várom, hogy megkérdőjelezzem a mozi fogalmát

– idézi Mendest a hivatalos közlemény.

A négy filmet a Sony Pictures Entertainment az Apple közreműködésévelfogja finanszírozni, az elképzelések szerint az első alkotás 2027-ben kerülhet a mozikba. A rendezés mellett Mendes harmadmagával a produceri feladatokat is el fogja látni. 

Kiemelt tartalom
A Challengers egy látvány- és hangorgiával felvértezett sportdráma, amit egy szerelmi háromszög súlya emel a műfaj átlaga fölé A Challengers egy látvány- és hangorgiával felvértezett sportdráma, amit egy szerelmi háromszög súlya emel a műfaj átlaga fölé 2024.4.24 17:40

„Egyedülállóan izgalmas és epikus moziélménynek szánjuk: négy film, négy különböző nézőpontból előadva, amelyek egyetlen történetet mesélnek el minden idők legünnepeltebb zenekaráról” – mondta az egyik producer, Pippa Harris.

„Sam merész, nagyszabású ötlete ez, és még annál is több. Az ő elsőszámú filmes csapatának párosítása a zenével és négy fiatalember történetével, akik megváltoztatták a világot, az egész világon megrázza majd a közönséget” – nyilatkozta Tom Rothman, a Sony Motion Picture Group elnök-vezérigazgatója.