2024.2.19 14:20
Olvasási idő 0:44
Maier Péter

Több mint nyolcszor annyi adomány gyűlt össze a bántalmazott fiatalok támogatására, mint amennyit célként tűztek ki a youtuberek

KÖZÉLET JÓTÉKONYSÁG TÜNTETÉS YOUTUBER

„203 millió lett, maradhat?“ – írta Fancsikai Eszter, a múlt pénteki tüntetés egyik szervezője, miután lezárult az adománygyűjtés az Utcáról Lakásba Egyesület számára.

Vasárnap este ért véget az adománygyűjtés, amelyet az Odakint most szörnyek járnak kiállás szervezői a pénteki tüntetéssel egy időben meghirdettek.

A 24. hu fotója a pénteki tüntetésről
A 24. hu fotója a pénteki tüntetésről, melyet tartalomgyártók szerveztek a kegyelem-botrány után. Forrás Mohos Márton / 24.hu

A jelenlegi információk szerint már 203 millió forint érkezett az Utcáról Lakásba Egyesület számlájára, amely egykori bántalmazott, jelenleg hajléktalanságban élő fiatalok lakhatását igyekszik megoldani az összegyűjtött forrásokból.

Az eredeti célösszeg 25 millió forint volt, úgyhogy már most több mint nyolcszorosan túlteljesítették ezt az adományozók, és ez még nem a végleges összeg. A 25 millió forintos célt a szervezők szerint egyébként alig egy óra alatt elérték az adományok.

203 millió lett. Maradhat? Elfogytak a szavak! (És a teljes végösszeg a külföldi utalásokkal még idő.)

– írta Instagram-bejegyzésében Fancsikai Eszter, a tüntetés egyik szervezője, az adományok teljes összege tehát egyelőre még ismeretlen. 

„Ez az alap nem képes megoldani az ellátórendszer kirívó hiányosságait, de felmutatja a társadalmi összefogást a döntéshozóknak, ezzel is ösztönözve őket: alkossanak olyan rendszert, ami garantálja minden, az ellátórendszerből kikerülő fiatal biztos életkezdését!“ – idézi a 24.hu az Utcáról Lakásba Egyesület közleményét.

A Hősök terére szervezett, pénteki tüntetésre – amelyen legalább 50 ezren vettek részt – a Refresher is ellátogatott, ahol arról kérdeztünk titeket, mit gondoltok az influenszerek közéleti eseményekre adott reakciójáról:

Kiemelt tartalom
„Ma már Magyarországon bátorságnak számít kiállni a gyermekvédelem mellett” – 50 000 EMBER A HŐSÖK TERÉN – A Te Hangod „Ma már Magyarországon bátorságnak számít kiállni a gyermekvédelem mellett” – 50 000 EMBER A HŐSÖK TERÉN – A Te Hangod 2024.2.17 17:24