2024.2.16 13:35
Olvasási idő 1:12
Krajnyák Petra

Egy brit fiú gyalog indul Ibizára, mert nincs pénze a repjegyre

UTAZÁS BULIZÁS SPANYOLORSZÁG SZÓRAKOZÁS

A macclesfieldi Henry Moores közel kétezer kilométeres gyalogtúrára indul egy ibizai bulizásért.

Henry Moores elhatározta, hogy 1200 mérföldes (azaz csaknem kétezer kilométeres) túrára indul, hogy Franciaországon és a spanyol szárazföldön át eljusson a világ egyik leghíresebb buliparadicsomába, Ibizára.

A 21 éves fiúnak két hónapon keresztül, minden nap egy maratonnyi távolságot kell megtennie, hogy eljusson Spanyolország híres szigetére, ahol egy tengerparti klub tulajdonosával, Wayne Linekerrel bulizhat együtt.

Wayne Lineker 1988-ban Tenerifén nyitotta meg a Lineker's Bar nevű sportbárt, ezután kezdte el építgetni birodalmát. Európa-szerte hasonló szórakozóhelyei nyíltak, többek között Marbellán, Benidormban, Londonban, Essexben, és ő a tulajdonosa a spanyol szigeten található O Beach Clubnak is.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Wayne Lineker (@waynelineker)

Moores az Instagramon üzent az angol futball-legenda, Gary Lineker testvérének, és megfogadta, hogy amennyiben válaszol, nyakába veszi a világot. A brit srác meglepetésére a vállalkozó válaszolt, majd egy Mooresszal közös videóban támogatásáról biztosította az „őrült“ Henryt, és megígérte, hogy Ibizán találkozik vele.

A fiatal fiú elmondta: azért veszi nyakába március 2-án a világot, mert még sosem járt Ibizán, a repülőjegyet azonban nem engedheti meg magának.

A fiútól nem áll távol a hosszú távú gyaloglás, októberben és novemberben 500 mérföldet gyalogolt jótékony célból, és reméli, hogy ezzel a kalanddal az ősszel befolyt 20 ezer fontnál is nagyobb összeget gyűjt majd össze. Moores azt is kijelentette: nem fél attól, hogy nem lesz elég energiája a bulizáshoz, miután május 2-án célba ér. 

Wayne és Henry. Forrás Instagram / @henryoscarmoores

Azonban akad egy kis bökkenő: az Egyesült Királyságból Franciaországba, illetve a spanyol szárazföldről Ibizára tartó kompátkelésre muszáj költenie. A Dover és Calais közötti átkelés általában 60 fontba vagy annál is többe kerül a gyalog érkező utasoknak, míg a spanyol szárazföldről Ibizára tartó kompátkelés várhatóan 100 fontba fáj. Ezzel szemben a manchesteri repülőtéren 100 fontért válthatunk retúrjegyet Ibizára.

Kiemelt tartalom
A templom, amely Istent és a természetet ötvözi: több mint 140 év után végre megépülhet a Sagrada Familía A templom, amely Istent és a természetet ötvözi: több mint 140 év után végre megépülhet a Sagrada Familía 2024.4.17 19:16

Henry Moores azt tervezi, hogy egy nappal az O Beach május 3-i megnyitója előtt érkezik Ibizára, ahová Lineker állítólag néhány híres barátját is meghívja majd. Moores a TikTok-profilján fogja közzétenni az adományozás részleteit.