2024.2.13 10:40
Olvasási idő 0:43
Masszi-Rigó Csilla

Elfogadhatatlan kijelentései és viselkedése miatt rúgták ki az Operettszínház színészét

KULTÚRA SZÍNHÁZ

A hivatalos közlemény szerint „a színház falain belül tett megnyilvánulásainak tartalma és hangneme” miatt menesztették pozíciójából Sándor Pétert.

Elfogadhatatlan viselkedésére és megnyilvánulásaira hivatkozva menesztette az Operettszínház Sándor Pétert, akit sokan a 200 első randi című sorozatból ismerhetnek.

Sándor Péter távozik az Operettszínházból
Sándor Péter távozik az Operettszínházból. Forrás Sándor Péter hivatalos oldala/ Facebook

Néhány héttel ezelőtt a nézők maguk indítottak petíciót a színészért azt követően, hogy a férfi sem a márciusi, sem az április előadásoknak előadásokban nem kapott munkát annak ellenére, hogy számos jelenleg is futó darabban szerepel.

Az Operettszínház most hivatalos közleményben reagált Sándor Péter ügyére: „A Budapesti Operettszínház Sajtókommunikációs Osztálya közli, hogy a színház szerződést bont Sándor Péter művész úrral. A Budapesti Operettszínház a szerződésbontást a színház vezetése és Sándor Péter között zajlott, végül eredménytelenül zárult egyeztetések okán eddig nem hozta nyilvánosságra.“

A közlemény szerint Kiss-B. Atilla, a színház főigazgatója ugyan nagyra értékeli a színész énekesi és színészi kvalitásait, ugyanakkor nem tudja elképzelni, hogy folytassák a munkát a színészzel: 

Sándor Péter az utóbbi időben a színház falain belül tett megnyilvánulásainak tartalma és hangneme bármely más színházban elfogadhatatlan lenne, ahogyan a Budapesti Operettszínházban is védhetetlen, ezért a fenti indokok alapján a színház vezetése úgy döntött, hogy jelenleg nem kíván együtt dolgozni Sándor Péterrel.

A közlemény szerint a színház lezárt ügynek tekinti a színész menesztését.