2024.2.8 10:26
Olvasási idő 0:47

Elstartolt a Refresher x Mozinet CinePOP: nézd meg velünk a Lefkovicsék gyászolnak című filmet!

FILMEK + SOROZATOK CINEPOP FILMEK MAGYAR FILM MOZINET

Elindítjuk a Refresher x Mozinet CinePOP sorozatunkat, amelyen premiervetítéseken nézhetjük meg a legjobban várt filmeket, majd szuper izgalmas témákról beszélgethetünk. Az első vetítésen a "Lefkovicsék gyászolnak" című filmet nézzük meg és vesézzük ki.

Refresher x Mozinet CinePOP: Lefkovicsék gyászolnak
Forrás REFRESHER / Marosi Marci

Február 22-én, este nyolckor, az elsőfilmes rendező, Breier Ádám Lefkovicsék gyászolnak című filmje kerül a vászonra, majd Nyáry Luca és Turai Barna is a vendégeink lesznek. Beszélgetni fogunk többek között a gyászról, a zsidóság helyzetéről a 21. században, illetve sok másról, ami ezen a váratlan családi találkozáson a szemünk elé tárul.

Kiemelt tartalom
Anyját gyászoló ortodox zsidóként láthatjuk Szabó Kimmel Tamást a Lefkovicsék gyászolnak előzetesében Anyját gyászoló ortodox zsidóként láthatjuk Szabó Kimmel Tamást a Lefkovicsék gyászolnak előzetesében 2024.1.25 15:28

Breier Ádám első mozifilmjében Lefkovics Tamás, a nagyszívű, de konok bokszedző (Bezerédi Zoltán) viszonya annyira megromlott a fiával, Ivánnal (Szabó Kimmel Tamás), hogy évek óta nem beszélnek egymással. Iván Izraelbe menekült az apjával való konfliktus elől, ortodox zsidóként ott él és alapított családot, Budapestről csak az édesanyjával (Máhr Ágnes) tartja a kapcsolatot. Az anyuka váratlan halálakor Iván a hatéves kisfiával (Leo Gagel) hazatér, hogy a zsidó hagyományoknak megfelelően egyhetes gyászt, shivát üljenek a szülői házban. A két férfin keresztül két világ feszül egymásnak, aminek a tétje a család egyesülése.

A Lefkovicsék gyászolnak című film előzetesét itt tudjátok megnézni:

Szerezd be a jegyed ezen a linken, és február 22-én találkozzunk a Művészben! További információkat itt találsz a filmről.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!