2024.2.1 11:52
Olvasási idő 0:52
Krajnyák Petra

Margot Robbie is megszólalt a Barbie-film Oscar-jelöléseiről

FILMEK + SOROZATOK BARBIE BARBIE FILM GRETA GERWIG MARGOT ROBBIE OSCAR-DÍJ

A stáb több tagja után a Barbie-t megformáló színésznő is reagált az idei Oscar-jelölések ügyére.

Bár Greta Gerwig Barbie című filmje nyolc Oscar-jelöléssel büszkélkedhet – többek között a legjobb film, a legjobb férfi mellékszereplő és a legjobb női mellékszereplő kategóriában is jelölték –, sokan sérelmezték, hogy 2023 legtöbbet kaszáló sikerfilmjének sem a főszereplőjét, sem a rendezőjét nem jelölték az idei Oscar-díjkiosztóra.

A rajongók mellett a legjobb férfi, illetve női mellékszereplőnek jelölt Ryan Gosling és America Ferrera egyaránt csalódottságát fejezte ki, miután két kolléganőjük nem kapott jelölést az idei díjátadón. A BBC híre szerint a héten azonban a címszereplőt alakító Margot Robbie is megszólalt az ügyben, aki egy szerdai SAG-AFTRA-beszélgetésen – amelyről a Variety tudósított –, azt mondta: nincs oka szomorúnak lenni, hiszen így is szerencsésnek mondhatja magát.

Kiemelt tartalom
„Nincs Barbie-film Greta Gerwig és Margot Robbie nélkül” – Ryan Gosling csalódott az Oscar-jelölések miatt „Nincs Barbie-film Greta Gerwig és Margot Robbie nélkül” – Ryan Gosling csalódott az Oscar-jelölések miatt 2024.1.24 10:59

A munkálatokban producerként is közreműködő ausztrál színésznő szerint a film azzal a céllal született, hogy hatást gyakoroljon a kultúrára, ezt a küldetést pedig – szerinte – sikeresen teljesítette. Úgy tűnik, sokkal inkább zavarja, hogy a Barbie rendezőjét, Greta Gerwiget csak a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában jelölték.

Nyilvánvalóan úgy gondolom, hogy Gretát rendezőként is jelölni kellene. Amit ő csinált, az egy ember karrierjében és életben is csupán egyszer adatik meg.

Ugyanakkor hozzátette: 2023 filmes szempontból hihetetlen év volt, hiszen az év egyik legjobban várt filmje, egyben kasszasikere világszerte 1,38 milliárd dollárt hozott a konyhára, megcáfolva az iparági szakértők előrejelzéseit, akik azt jósolták, hogy 2023 legnagyobb mozis durranása a Super Mario Bros.: A film lesz.