2024.1.29 9:18
Olvasási idő 1:01
Maier Péter

Szoboszlai Dominik gólpasszal tért vissza sérüléséből

SPORT FOCI SZOBOSZLAI DOMINIK

35 percet kapott közel egyhónapos sérülése után. Szerdán a Chelsea ellen akár kezdhet is.

Közel egy hónap kihagyás után visszatért a pályára Szoboszlai Dominik, aki combhajlítóizom-sérülése miatt nem tudott pályára lépni a Liverpool elmúlt négy meccsén. A magyar játékos vasárnap délután egy FA-kupa-mérkőzésen tért vissza a másodosztályú Norwich City ellen. A meccset simán, 5-2-re húzták be a vörösök, Szoboszlai egy gólpasszal járult hozzá az eredményhez.

Szoboszlai Dominik a Norwich City elleni győztes FA-kupa-meccsen, 2024. január 28-án
Szoboszlai Dominik a Norwich City elleni győztes FA-kupa-meccsen, 2024. január 28-án Forrás Clive Brunskill/Getty Images

Az FA-kupa negyedik fordulójában rendezték meg a Liverpool–Norwich meccset az Anfielden, ahol a hazai csapat egyértelműen dominált, és ugyan kapott két gólt, de a győzelem lényegében nem volt veszélyben. Jürgen Klopp edző így esélyt adhatott fiatal akadémista játékosainak, illetve játékperceket biztosíthatott a sérülésből visszatérő sztárjainak, köztük a magyar válogatott csapatkapitányának is.


Szoboszlai 3-1-es állásnál állt be csereként az 55. percben, majd 8 perccel később már fel is iratkozott az eredményjelzőre egy gólpasszal. Szögletből belőtt labdáját Virgil van Dijk fejelte be. A magyar középpályás jó meccset zárt, annak ellenére, hogy csereként állt be, ő alakította ki a legtöbb helyzetet (4) a mérkőzésen, illetve négy labdaszerzése is volt. A végeredmény 5-2 lett, a Liverpool pedig továbbjutott az FA-kupa ötödik körébe, ahol a Watford–Southampton párharc győztesével találkozik majd.

Kiemelt tartalom
„A Wembley-ben állva mintha az utolsó kívánságom teljesült volna“ – Interjú Siklósi Petrával, aki a Nottingham Forestet is fotózta „A Wembley-ben állva mintha az utolsó kívánságom teljesült volna“ – Interjú Siklósi Petrával, aki a Nottingham Forestet is fotózta 2024.2.24 10:12

Legközelebb a Chelsea ellen játszanak bajnokit Szoboszlaiék szerdán, amelyen a magyar játékos akár kezdhet is. A liverpooliak négy különböző fronton is harcban vannak trófeákért, az angol ligakupában már a döntőre készülnek. Innentől a szezon végéig minden meccsük minidöntő, vezetőedzőjük, Jürgen Klopp pedig a múlt héten jelentette be, hogy a szezon végén elmegy a csapattól. A klublegenda tréner előre bejelentett távozása minden egyes meccsnek plusz pikantériát ad majd az idény végéig, Szoboszlai Dominik pedig kulcsszereplőként veheti ki a részét egy történelmi szezonból.