2024.1.22 8:31
Olvasási idő 0:52
Maier Péter

19 éves magyar focista debütált a spanyol bajnokság egyik élcsapatában

SPORT FOCI

Klubja, a Girona első helyen áll, a Real Madridot és a Barcelonát is előzve.

Bajnoki meccsen is debütált vasárnap a Girona csapatában Yaakobishvili Antal, a magyar U21-es válogatott középhátvédje, aki Juanpe sérülése miatt a 30. percben állt be a Sevilla ellen 5-1-re megnyert találkozón. Yaakobishvili beállásakor 3-1 volt az állás, azt követően pedig már nem is kapott gólt csapata, amely ezzel a győzelemmel visszaugrott a La Liga élére, megelőzve a Real Madridot és a Barcelonát.

A Fotmob adatai szerint 19 éves védő 88 százalékos pontosággal passzolt (37/42), egy sikeres szerelése, három tisztázása, és egyaránt három fejjel való tisztázása, megelőző szerelése és labdaszerzése is volt. A statisztikai oldal 7-es osztályzattal értékelte performanszát. Előrefelé sem volt haszontalan, egy helyzetet ki is alakított.

Yaakobishvili Antal a Girona mezében, a Sevilla ellen 5-1-re megnyert bajnoki meccsen
Yaakobishvili Antal a Girona mezében, a Sevilla ellen 5-1-re megnyert bajnoki meccsen Forrás Alex Caparros/Getty Images

Yaakobishvilivel előző héten teljesen megfordult a világ. Előtte a Girona második csapatában játszott, majd szerdán a Király-kupában mutatkozhatott be a felnőtt csapatban. A sérülések miatt most akár több játéklehetőséghez is juthat a spanyol bajnokság meglepetéscsapatában. A Girona egyébként a Manchester Cityt is fenntartó City Group csoport része, egy évekkel ezelőtt indult futballprojekt, amely most kezd beérni, a katalán csapat versenyben van a bajnoki címért is.

Kiemelt tartalom
„A Wembley-ben állva mintha az utolsó kívánságom teljesült volna“ – Interjú Siklósi Petrával, aki a Nottingham Forestet is fotózta „A Wembley-ben állva mintha az utolsó kívánságom teljesült volna“ – Interjú Siklósi Petrával, aki a Nottingham Forestet is fotózta 2024.2.24 10:12

A 19 éves magyar középhátvéd édesapja grúz származású, Yaakobishvili egyelőre csak korosztályos válogatottakban játszott, legutoljára a magyar U21-esben. Izraeli, grúz és magyar állampolgársága is van, családjával pedig hét éve Spanyolországban élnek. Mivel felnőtt válogatottakban még nem játszott, egyelőre előtte áll a döntés, hogy melyik nemzeti csapatot választja majd.