2024.1.20 9:44
Olvasási idő 4:47
Krajnyák Petra

Dylan Redwine: a 13 éves fiú, akit az apja szexuális devianciáját igazoló titkos fotók miatt ölt meg

Dylan Redwine: a 13 éves fiú, akit az apja szexuális devianciáját igazoló titkos fotók miatt ölt meg
Forrás Dylan Redwine-The Journey to Justice / Facebook
TÖRTÉNETEK BŰNÜGY GYILKOSSÁG HALÁL MEGTÖRTÉNT BŰNÜGYEK TRUE CRIME
Érzékeny tartalom
A cikk tartalmazhat:
  • terméket vagy szolgáltatást 18 éven felüliek számára
  • szex, meztelenség vagy más felnőtt tartalom
  • erőszakos, véres vagy arra érzékenyek számára nem megfelelő tartalom
Igen, elmúltam 18 éves
És el szeretném olvasni a cikket.
Vissza a nyitóoldalraVissza

A 13 éves Dylan Redwine 2012 novemberében látogatta meg a coloradói Vallecito-ban élő apját, hogy nála töltse a hálaadást. Mark Redwine-tól azonban már soha nem tért haza édesanyjához és bátyjához.

Dylan Redwine 2012 novemberében az amerikai Colorado állambeli Vallecito-ba utazott, hogy a hálaadást apjával, Mark Redwine-nal töltse. Bármennyire viszolygott a látogatás gondolatától, kénytelen volt eleget tenni a bírói döntésnek. Szülei 2008-ban elváltak, majd heves jogi vitába bonyolódtak a kiskorú felügyeleti jogát illetően. Bátyját, Corey-t már nem kötelezhették jogi úton Mark meglátogatására, hiszen ekkor már 20 éves volt. Dylan édesanyjának, Elaine-nek feltűnt, hogy az elmúlt egy évben mennyire megromlott a viszony apa és fia között, így vonakodva engedte el 13 éves gyermekét, ugyanis büntetőeljárással kellett volna szembenéznie, ha Dylan mégsem érkezik meg a La Plata megyei reptérre a megbeszéltek szerint. 

Dylan Redwine egy 2011-es középnyugati utazás során fedezte fel az apjáról készült mocskos képeket, amelyeket vele és idősebb testvérével, Coryval közösen készítettek - ez összetörte az akkor 12 éves fiú Mark Redwine-ról alkotott képét.
Forrás Dylan Redwine-The Journey to Justice / Facebook

Dylan soha többé nem tért haza. Megérkezése másnapján eltűnt, holtestének maradványait csak évekkel később, az apja hegyvidéki házát környező erdőben fedezték fel.

FIGYELEM: Az ebben a cikkben szereplő képek, és a brutális bűntény részletei a nyugalom megzavarására alkalmasak.

Apák napja

A fiúk sosem ápoltak szoros kapcsolatot apjukkal, de viszonyuk egy évvel Dylan eltűnése előtt végérvényesen megromlott. 2011-ben egy apák napi autós kiránduláson az akkor 12 éves Dylan furcsa képeket fedezett fel apjuk laptopján. Hotel szobájuk fürdőszobájában megmutatta bátyjának a koprofil tendenciákról árulkodó fotókat, melyeken a férfi női ruhában, emberi ürülékkel összekenve, illetve annak elfogyasztása közben látható. Corey telefonjával lefotózta a pelenkából fekáliát evő apját ábrázoló képsorokat, de senkinek nem számoltak be az incidensről. A képek megtekintését csak saját felelősségre javasoljuk.

A koprofília olyan szexuális parafília, mely az ürülékek iránti szexuális vonzalmat jelöli. E szexuális deviancia lényege, hogy az érintett személynek a széklet szaga, íze és érintése okoz szexuális kielégülést. Egyes esetekben a fekáliákra utaló, olykor durva szavakat használnak, vagy a partner testén kenik szét az ürüléket.

2012 szeptemberében végül a bíró helyt adott Elaine kérelmének, úgy döntött, hogy Dylan vele és új férjével élhet Colorado Springs-ben, ugyanakkor a bíró megosztotta a kiskorú felügyeleti jogát a szülők között. Így Dylan kénytelen volt rendszeresen meglátogatni Mark-ot, akitől bátyja és anyja elmondása alapján félt, és egyre többet veszekedtek. Egy Corey-nak küldött üzenetből arra következtethetünk, hogy egyik heves vitájuk során Dylan kérdőre vonta apját szexuális devianciájával kapcsolatban, és megkérte Corey-t, hogy küldje el a bizonyítékokat.

Dylan Corey-nak küldött üzenete 2012 augusztusában. 2012 novemberében Mark Redwine meggyilkolta 13 éves fiát, Dylan-t, miután a fiú sokkoló, koprofíl érdeklődésre utaló képekre bukkant.
Dylan Corey-nak küldött üzenete 2012 augusztusában. Forrás that chapter / Youtube

Korábban Redwine idősebbik fia szintén utalt arra, hogy tud a kompromittáló képek létezéséről. Egy veszekedésbe torkolló üzenetváltáskor úgy fogalmazott:

Hé, gyönyörűségem, az vagy amit megeszel, nézz a tükörbe!

 

Hálaadás

Elaine aggódott az egyre közeledő november 18-án esedékes látogatás miatt, legszívesebben nem engedte volna el egyedül kisebbik fiát, de a bíróság megkötötte a kezét. Fiát utoljára a repülőtéren látta élve, ahol az éppen serdülőkorban lépett Dylan először rendes búcsú nélkül akart felszállni a gépre. 

Á, túl idős vagy már ahhoz, hogy megöleld az anyukádat? - Visszajött és megölelt”

– idézte fel később utolsó találkozásukat Elaine, aki utoljára megérkezésekor beszélt Dylannel. Mikor megkérdezte, hogy az apja felvette-e már a reptéren, Dylan egy szomorú emojival kísért igennel válaszolt. 

Dylan már aznap egy ottani barátjánál akarta tölteni az estét, de apja nem engedte. Barátjával megbeszélték, hogy másnap, november 19-én, reggel fél hétkor találkoznak. Azonban a fiú nem ment át, és barátja 6.46-kor küldött üzenetére sem reagált. Miután egész nap nem jelentkezett, Mark értesítette volt feleségét kisebb gyerekük eltűnéséről. Elaine azonnal értesítette a rendőrséget, összecsomagolt Corey-val és a La Plata megyei kisvárosba utaztak.

Kiemelt tartalom
Aki hülye, haljon meg? – 6+1 Darwin-díjas, akiknek nagyon buta módon ért véget az élete Aki hülye, haljon meg? – 6+1 Darwin-díjas, akiknek nagyon buta módon ért véget az élete 2024.4.22 10:22

Mark Redwine állítása szerint, mikor reggel elindult hazulról elintézni néhány dolgot, Dylan még a nappaliban aludt. Mire visszaért, fiának csupán hűlt helyét találta, egy tál félig megevett müzli és a Nickelodeon-ra kapcsolt TV fogadta. Volt neje már a nyomozás kezdetekor gyanította, hogy exférjének köze lehet fiuk eltűnéséhez, ám ekkor még semmilyen erre utaló nyomot nem találtak.

Dylan Redwine egy 2011-es középnyugati utazás során fedezte fel az apjáról készült mocskos képeket, amelyeket vele és idősebb testvérével, Coryval közösen készítettek - ez összetörte az akkor 12 éves fiú Mark Redwine-ról alkotott képét.
Forrás Dylan Redwine-The Journey to Justice / Facebook

Egész Amerika aggódott, kereső csoportok kutatták át a közeli hegyvidéket, Colorado szerte a kisfiú eltűnését hirdető plakátok néztek vissza járókelőkre. Azonban szinte azonnal kizárták, hogy Dylan elszökött volna otthonról, mivel telefonja elérthetetlen volt és soha nem találták meg a készüléket.

A nyomozás

Hamarosan nagy médiafigyelmet „élvező“ bűnügyi nyomozás vette kezdetét, mely a kisfiú holtléte helyett testi épségére és az eltűnéséért felelős személyre fókuszált. A család meghívást kapott a Dr. Phil Show-ba, ahol az egész ország előtt felelősségre vonták egymást a szülők. Mark tagadta a vádakat, miszerint köze lenne Dylan eltűnéséhez, ellenben élt a gyanúval, hogy exfelesége elrabolta kisebbik gyereküket. A férfi az adásban még a poligráfos hazugságvizsgálatra is hajlandóságot mutatott, azonban a teszt napján halasztást kért.

Az új időpontban viszont rosszullétre hivatkozva ismét megtagadta a részvételt. Később végül sor került a hazugságvizsgálati tesztre, de megbukott rajta. Első feleségét, Betsy-t szintén kikérdezték a nyomozók, elmondása szerint egyszer exférje kifejte hogy amennyiben megakarna ölni valakit, biztosan a hegyekben rejtené el a holttestet.

Kiemelt tartalom
Denise Huskins hihetetlen története: Az igazi Gone Girlnek hitt nő, akiről mindenki azt gondolta, megszervezte saját elrablását Denise Huskins hihetetlen története: Az igazi Gone Girlnek hitt nő, akiről mindenki azt gondolta, megszervezte saját elrablását 2024.4.21 9:32

2013. június 27-én, hét hónappal eltűnése után, Mark házától körülbelül 12 kilométerre, a Middle Mountain Road közelében megtalálták Dylan maradványainak egy részét. A csontokat a gyilkossági ügyekre jellemző rejtekhelyen, egy eldugott fás területen fedezték fel. Ez tovább fokozta a gyanút Mark körül, ugyanis egy korábbi tanúvallomásból kiderült, hogy áprilisban a maradványok közelében fekvő, kifejezetten quados közlekedésre kialakított úton hajtott el saját járművével. A tanú szerint Redwine ezután elhagyta a várost, és nem tért vissza a júniusra szervezett kereső akcióra sem. 

Dylan Redwine egy 2011-es középnyugati utazás során fedezte fel az apjáról készült mocskos képeket, amelyeket vele és idősebb testvérével, Coryval közösen készítettek - ez összetörte az akkor 12 éves fiú Mark Redwine-ról alkotott képét.
Dylan holttestének nyomaira bukkant a rendőrség Mark Redwine házában, autójában, és a közeli erdőben is. Forrás Reddit / UnchainedMelancholy

A bírósági dokumentumok szerint 2013 augusztusában a rendőrség Dylan vérének nyomát találta Redwine nappalijában a kanapén, szőnyegen, és a dohányzó asztalon. Barátnője szerint a kisfiú vére még 2011-ben fröcskölődött szét a szobában, mikor véletlenül elvágta az ujját. A nyomozókutyák emberi maradványok származékaira bukkantak a mosógépben, valamint hullaszagot éreztek a Redwine által 2012. november 18-án éjjel viselt ruhákon. A következő év februárjában ugyanez a kutyás csoport vizsgálta át az akkor 53 éves férfi kocsiját, melyben szintén hullaszagot érzékeltek.

Dylan holttestének nyomaira bukkant a rendőrség Mark Redwine házában, autójában, és a közeli erdőben is.Dylan holttestének nyomaira bukkant a rendőrség Mark Redwine házában, autójában, és a közeli erdőben is.Dylan holttestének nyomaira bukkant a rendőrség Mark Redwine házában, autójában, és a közeli erdőben is.dylan redwine, true crime, halál, bűntény
Galéria megtekintése
(4)

2015. november 1-jén, szintén a Middle Mountain Road közelében megtalálták Dylan koponyáját, így a nyomozók végre megállapíthatták a halál okát. A bűnügyi antropológus szerint Dylan koponyája a bal szemgödör felett betört, és két másik, valószínűleg késsel ejtett, halálos koponyasérülést is talált. Nem sokkal ezután, nem tudni ki által, kiszivárogtak a Mark koprofil érdeklődését megörökítő fotók, melyekről a férfi azt állította, hogy Photoshoppal készítették. Ekkor már minden jel arra utalt, hogy az apa gyilkolta meg saját fiát.

Igazságszolgáltatás

A gyilkosság után öt évvel, 2017. július 22-én előre meg nem tervezett emberölés és halálos végkimenetelű gyermekbántalmazás vádjával letartóztatták Mark Redwine-t. A tárgyalásra azonban csak 2021-ben került sor, többek között a COVID-19 pandémia miatt. Az ügyészség szerint a férfi szexuális életének részleteit féltve, különös kegyetlenséggel ölte meg fiát, aki egy veszekedés során ismét megemlíthette a laptopon talált privát képeket.

A védelem álláspontja szerint egy vadállat téphette szét a kisfiút. Azonban a vád rámutatott, hogy a tél közeledtével az állatok a gyilkosság idejére már elvonultak telelő helyeikre. A medvék hibernálódtak, továbbá nem keletkezett olyan mennyiségű ember által termelt hulladék, mely a hegyi útra csalogathatta volna az állatokat. Az ügyész arra is felhívta a figyelmet, hogy Redwine nem indult fia keresésére. Miközben a mentőcsapatok a közeli erdőt kutatták, a férfi házában este 11 óra körül kialudtak a fények. Holott égve kellett volna hagynia villanyt, hogy az erdőben eltévedt gyerek könnyebben haza tudjon találni. 

Nem emlékszem olyan elítélt vádlottra, aki ilyen szinten nem mutatott megbánást bűnös tette miatt.

– mondta 2021. október 8-án Jeffery Wilson bíró, miután a maximálisan kiszabható, 48 év börtönbüntetésre ítélte az akkor 60 éves férfit. Mark Redwine mindvégig ártatlannak vallotta magát, és kijelentette, hogy koholt vádak alapján, hamis ítélet született róla.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!