2024.1.15 14:56
Olvasási idő 1:12
Szöllősi Anna

Kiállt a melegek gyerekvállalása mellett a megafonos influenszer, a Pesti Srácok törölte a cikket

KÖZÉLET INFLUENSZER LMBTQ PESTI SRÁCOK

„Két anya vagy két apa sokkal jobb, mintha egy se volna” – többek között erről is írt vezércikkében a megafonos Trombitás Kristóf, amit azóta töröltek a Pesti Srácok felületéről.

Vasárnap este jelent meg Trombitás Kristóf „Igen, teljesen rendben van, hogy azonos nemű párok is nevelnek gyerekeket” című vezércikke a Pesti Srácok felületein, amit a szerkesztőség azóta eltávolított az oldalról. A megafonos influenszer többek között arról írt, hogy szerinte miért jobb, ha meleg párokhoz kerülnek gyermekek, mintha intézményben maradnának.

Nem kétlem, hogy a gyermek pszichés fejlődésének jobb, ha apát és anyát lát maga körül, de abban meg biztos vagyok, hogy két anya vagy két apa sokkal jobb, mintha egy se volna. Fölösleges bármelyik konzervatívnak olyan hülyeségbe ringatnia magát, hogy bizony, a homoszexuálisok, azok valami ellenség


– írta cikkében Trombitás.

A kormányközeli influenszer gondolatmenetét később úgy folytatta: „Nehezen tudnék ebben a meglévő gyakorlatnál jobbat elképzelni: az erőszakos térítésért, főleg, ha az a gyerekeket célozza meg, büntetés jár, de a szeretetet nem kell magyarázni. Soha, sehol, senkinek. Bizonnyal lehet ideális valóságot keresni, de még egyszer: ilyen nem létezik. És ha az a kérdés, hogy egy gyereknek rideg falak jussanak vagy szerető otthon, akkor én mindig ugyanúgy fogok gondolkozni. Mint ahogy szerencsére a magyar szabályozás is.”

A cikket a Pesti Srácok oldaláról eltávolították, amit Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője a 444-nek a következőkkel indokolt: „Az írást a szerző kérésére, a méltatlan bírálatok és mocskolódás okán töröltük. Vezércikk rovatunkban valóban szerkesztőségi vélemények jelennek meg, de kollégáink és felkért szerzőink tág határok között gyakorolhatják a véleménynyilvánítás szabadságát, így többféle megközelítésnek is helyet adunk egy-egy adott témában.“ 


A főszerkesztő hozzátette: „Személyes álláspontom szerint Trombitás Kristóf gondolatmenete és véleménye vállalható, hiszen nem az örökbefogadási rendszer kijátszását, vagy az azonos nemű párok örökbefogadási kísérleteit propagálta, csupán azokra a helyzetekre keresett erkölcsös választ, amikor utólag derül ki, hogy a nevelőszülő homoszexuális kapcsolatban él. Ilyen helyzetekben – az etikai és morális szempontokat megelőzve – első helyen a gyermek érdekét kell vizsgálni.”