2024.1.9 9:31
Olvasási idő 0:45
Masszi-Rigó Csilla

Végre kiderült, mikor érkezik meg a boltokba az Apple Vision Pro

TECH-TUDOMÁNY APPLE APPLE VISION PRO

Csaknem fél éve jelentették be, hogy elkészült, most pedig az is kiderült, mikortól lesznek kaphatóak az első Apple Vision Pro szemüvegek.

Végre nem csak az Apple techmágusai élvezhetik a kibővített valóság adta extra élményeket: az amerikai cég hétfői bejelentése szerint február 2-án kerül boltokba az Apple Vision Pro. 

Tim Cook vezérigazgató már most a valaha volt legfejlettebb szórakoztató elektronikai terméknek nevezte a nagyobb síszemüvegre emlékeztető eszközt, amelyből a 256 gigás alapmodell 3499 dollárba, vagyis valamivel több mint 1,2 millió forintba kerül majd. 

A Vision Pro bár sokat ígér – az Apple szerint ez a cég legnagyobb innovációja az Iphone óta –, használata közel sem lesz egyszerű annak, aki nem saját maga birtokolja a szemüveget: a rendszert csak egy felhasználó használhatja egészében, a vendégfiókok kalibrálása pedig több időt vesz igénybe, ráadásul a szemüveg egy Optic ID nevezetű biometrikus módszerrel, retinaszkennerrel azonosítja a tulajdonost, más felhasználónak pedig más lencsére lesz szüksége a használathoz.

Kiemelt tartalom
Az iPhone óta nem durrantott akkorát az Apple, mint most a Vision Pro szemüvegével Az iPhone óta nem durrantott akkorát az Apple, mint most a Vision Pro szemüvegével 2023.6.6 12:20

Azt egyelőre nem tudni, hogy az Egyesült Államokon kívül mikor kerülhet a boltokba a termék, de az előrejelzések szerint leghamarabb év végén vagy jövő év elején juthat hozzá az európai, így a magyar közönség is a csodaszemüveghez.