2024.1.5 14:06
Olvasási idő 0:48
Krajnyák Petra

OFF BEAT ECHO: Hova tűntél a zajban? - Erre a válaszra keresi a kérdést OIEE és Sena a Trafóban

OFF BEAT ECHO: Hova tűntél a zajban? - Erre a válaszra keresi a kérdést OIEE és Sena a Trafóban
Forrás Kocsis Bence (OIEE)
KULTÚRA IRODALOM SZÍNHÁZ TRAFÓ ZENE

Kocsis Bence (OIEE) összművészeti előadásában a zene, az irodalom és tánc fonódik össze.

Pörögnek az információk, le sem tesszük a telefont a kezünkből, a körülöttünk lévők történetei csak pillanatnyi villanások, ahogy a képek, a hangulatok vagy a saját életünk is: az egyén figyelme a legfontosabb érték. De hova tűntél Te a zajban? – keresi a választ Kocsis Bence (OIEE) egy összművészeti előadásban, ahol a zene, az irodalom és a tánc összefonódik a fantáziával egy többdimenziós vizuális élmény során.

Az előadás alapja Kocsis Bence OIEE nevű zenei projektjének Off Beat Echo című dala, mely a Chemical Brothers Grammy-díjas hangmérnöke, Steve Dub közreműködésével készült. Az egyén harcát a zajokért és a zajok ellen Simon Márton, költő és műfordító narrálja prózájával, valamint olyan előadók segítenek a megzenésítésében, mint Sena Dagadu, az Irie Maffia énekesnője. Ingereinket és gondolatainkat Sasu performansz művész, koreográfus kelti életre, így a fekete teret nem csak a zene, de a tánc és egy látomásos képi világ, a belső folyamatok villódzó kivetülései töltik meg, melyek különböző területről érkező művészek reflexióiból születtek.

Részlet Kocsis Bence (OIEE) OFF THE BEAT című dalához készült kisfilmjéből. Pörögnek az információk, le sem tesszük a telefont a kezünkből, a körülöttünk lévők történetei csak pillanatnyi villanások, ahogy a képek, a hangulatok vagy a saját életünk is: az egyén figyelme a legfontosabb érték. De hova tűntél Te a zajban? – keresi a választ Kocsis Bence (OIEE) egy összművészeti előadásban, ahol a zene, az irodalom és a tánc összefonódik a fantáziával egy többdimenziós vizuális élmény során.
Részlet Kocsis Bence (OIEE) OFF THE BEAT című dalához készült kisfilmjéből. Forrás Kocsis Bence (OIEE)

Az előadás január 13-án 20:00-kor kerül megrendezésre a Trafó nagytermében. A jegyeket itt

találod.

Az alkotók:


Kocsis Bence - rendező, látvány, ének, zene
Karcis Gábor - mapping
Simon Márton - szöveg
Sasu - koreográfia, tánc
Sena - vendég, ének
Karcis Gábor - mapping
Boros Levente - dob
Körei Sándor - installáció, díszlet
WaTa - zene