2023.12.28 16:44
Olvasási idő 0:43
Maier Péter

Év végére megérkezett 2023 egyik legfontosabb trapalbuma, amelyen még Orbán Viktor is megszólal

ZENE BETON.HOFI FIGURA GYURIS MAGYAR ZENE

Még a magyar miniszterelnök is szerepel rajta, még ha nem is önnön akaratából.

Alig pár napja jelentette be új albuma érkezését Figura, csütörtökön meg is jelent a magyar trap egyik uttörőjének Ismersz című lemeze. A műfaj egyik legjelesebb hazai képviselőjének ez az első megjelenése a tavalyi Lee Cooper óta. Mivel az anyag december utolsó napjaira érkezett meg, már nem fért bele az éves összeállításunkba, de azért egy külön említést mindenképp megérdemel.

Az Ismersz című, közel 42 perces anyagon nincs sok közreműködő, de akik vannak, azok nagy nevek: Ekhoe, Gyuris és Flexi mellett ott van Beton.Hofi új alteregója, KizzaPing is. 

Könnyen lehet, hogy ez lett a magyarhertelendi rapper egyik legsokoldalúbb albuma, a trap mellett elég gyakran felüti fejét az oldschool hip-hop, helyenként pedig felfedezhető Playboi Carti hatása is, viszont mindvégig ugyanazt a szellemességet és egyéniséget hozza, amit Figurától megszokhattunk.

A lemezen ráadásul a mesterséges intelligenciának köszönhetően Magyarország miniszterelnökének, Orbán Viktornak is lehetősége nyílt közreműködni. A Tenet című dal is egy, az ő hangján megszólaló idézettel indul:

Miközben az egész ország az infláció ellen harcol, addig a Figura cigije szétkarcol. Ez a csodálatos fiú kiérdemelte: hivatalosan odaadom neki az országot.

Nektek hogy tetszik az új Figura-lemez? Írjátok meg nekünk!