2023.12.19 13:55
Olvasási idő 0:55
Masszi-Rigó Csilla

Rekordösszegért kelt el Diana hercegnő ruhája

DIVAT DIANA DIVAT DIVATTÖRTÉNET

A kikiáltási árnál 11-szer drágábban kelt el az 1985-ben hordott ruha.

Több mind egymillió dollárért (egészen pontosan 1148080 dollárért, azaz megközelítőleg 402 millió forintért) kelt el egy hollywoodi aukción Diana hercegnő 1985-ben hordott ruhája – derül ki a BBC híréből.

A Julien's Auctions jóvoltából elárverezett bársonydarab ezzel új rekordot döntött, ez ugyanis a valaha volt legdrágábban eladott ruha az egykori walesi hercegnő ruhatárából. 

Rekordösszegért kelt el Diana hercegnő ruhája.
A Diana hercegnőn látható ruha egymillió dollárért kelt el. Forrás Pool DE KEERLE/SOLA/Gamma-Rapho via Getty Images

Az elárverezett darabot csaknem 38 éve egy hivatalos firenzei vacsorán, majd később, 1986-ban egy Vancouverben rendezett hangversenyen viselte a hercegnő, kikiáltási ára pedig 100 ezer dollár volt, tehát durván tizede annak az összegnek, amiért most a ruha új gazdára talált. 

A gyűjtői darabot a világhírű textilkereskedő, Jakob Schlaepfer által kiválasztott anyagból készítették, és Jacques Azagury marokkói-brit divattervező által nyerte el végső formáját. Az organza balerinaszoknyát a hercegnő az Angol Nemzeti Balett és a tánc iránti szeretete ihlette.

Kiemelt tartalom
Elszállt az ihlet? Ezek a kínai social media trendek garantáltan felélesztik a kreatív energiáidat Elszállt az ihlet? Ezek a kínai social media trendek garantáltan felélesztik a kreatív energiáidat tegnap 18:22 -kor

Korábban a Diana által viselt és árverésen eladott legdrágább ruha egy 1991-es, Victor Edelstein által készített bársony ruha volt, amely januárban 604 800 dollárért kelt el, ez pedig azt is jelenti, hogy a Jacques Azagury által tervezett ruha majdnem duplája az eddigi csúcstartó darabnak. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Julien's Auctions (@juliens_auctions) által megosztott bejegyzés

A Julien's Auction négynapos hollywoodi aukcióján több híresség ruháját is elárverezték, így kelhetett el Diana eljegyzési Emanuel-blúza 381 ezer dollárért. 34 ezer dollárért új gazdára talált Grace Kelly egyik ruhája is, amit Hitchcock Fogjunk tolvajt című filmjében viselt. Jeff Bridges A Nagy Lebowskiból ismert Töki-köntösét 169 ezer dollárért sikerült eladni.