2023.12.15 14:11
Olvasási idő 0:47
Krajnyák Petra

Már Magyarországon is elérhető az X (ex-Twitter) riválisa, a Threads

UROPE EURÓPAI UNIÓ FACEBOOK INSTAGRAM MAGYARORSZÁG META THREADS TWITTER

Csütörtök délben végre Európában is elstartolt a Threads, az X-riválisa.

Lejárt a visszaszámláló a Threads oldalán, már Európában is elérhető mind Androidon, min iOS-en a Meta által fejlesztett Threads. Az Elon Musk tulajdonában lévő egykori Twitter kihívója annak ellenére, hogy csak Amerikában és az Egyesült Királyságban volt letölthető, rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert. Indulása után mindössze öt nappal már 100 millió felhasználó regisztrált a felületen júliusban.

A regisztráció roppant egyszerű, hiszen az alkalmazás összeköttetésben áll az Instagrammal, így néhány kattintással importálhatjuk adatainkat az alkalmazásba. Emellett van mód arra is, hogy felhasználói profil nélkül böngésszünk a threads.net-en, egyszerű látogatóként a Twitteren és az Instagramon ilyenre csak korlátozottan van lehetőség.

Kiemelt tartalom
Illusztrátorok, akik nagyon kedvesen mutatják be, milyen egy párkapcsolat a négy fal között Illusztrátorok, akik nagyon kedvesen mutatják be, milyen egy párkapcsolat a négy fal között 2024.4.26 16:43

Az uniós adatvédelmi szabályozások miatt mostanáig nem működhetett az Európai Unióban a Threads, a probléma éppen az Instagramból áthúzott adatokból származott. A keresési előzményektől kezdve a helyadatokon át, az egészségi információkig rengeteg érzékeny, személyes adatot kellett volna importálni. A Wall Street Journal novemberben azonban már arról adott hírt, hogy a Metának végül sikerült minden tekintetben megfelelnie az EU-s szabályzatnak. 

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.