2023.12.15 13:05
Olvasási idő 1:07
Krajnyák Petra

Emma Watson elárulta, miért tette parkolópályára a színészetet

FILMEK + SOROZATOK EMMA WATSON VOGUE

A színésznő gondolkodása jelentősen megváltozott, miután harmincas éveibe lépett, és önmagát helyezte fókuszba.

Emma Watson a brit Vogue 2024. januári számának címlapsztárja friss interjújában mesélt a környezetvédelemről, testvérével alapított gin márkájáról és a színészettel való szakításáról is. Utoljára a 2019-es Kisasszonyok adaptációban láthattuk a kamera előtt, azóta viszont a rendezői székbe is beült.

A színésznő 10 éves kora óta testesített meg különböző karaktereket, akiket sok esetben sokkal valódibbnak érzett önmagánál. Gondolkodása jelentősen megváltozott, miután harmincas éveibe lépett. Több hollywoodi felkérésre is nemet mondott, hogy Oxfordban folytatott kreatív író tanulmányaira koncentrálhasson és visszanyerje autonómiáját önmaga felett.

Mivel egy olyan karriert választottam, ami nagyon gyorsan változik, óriási döntésnek tűnt, hogy időt szánjak ezekre a dolgokra. Félelmetes volt visszamenni tanulni és írni, beállni a kamera mögé, mert még soha nem csináltam ilyesmit. Mindig a kamera előtt voltam, mindig is színész voltam. (...) Örülök, hogy egy rövid időre engedtem, hogy felforduljanak a dolgok körülöttem, hogy ne tudjam, mi következik, mert azt a tudást, amit így megszereztem, semmiért nem cserélném el.

Most olyan „hülyeségeket” helyez előtérbe, mint a naplóírás, a pickleball és a matricagyűjtés. A környezetvédelem mellett Sofia nevű kutyája is központi szerepet tölt be a Prada Paradoxe parfümjének kampányfilmét rendező Watson életében.

Kiemelt tartalom
Strike a pose! Ballroom-kultúra és vogue – A drag queenek tánca, ami Madonnát is rabul ejtette      Strike a pose! Ballroom-kultúra és vogue – A drag queenek tánca, ami Madonnát is rabul ejtette 2023.7.30 9:36

Tekintettel arra, hogy minden mozdulatát kiskorától kezdve figyelemmel kíséri a nyilvánosság, óvatosan nyilatkozik magánéletével kapcsolatban. Azt azonban tisztázta, hogy a legutóbbi, 2019-es brit Vogue címlapinterjújában tett megjegyzésével, miszerint boldogan „önállósult”, nem a szingliséget ünnepli, hanem az önmagáról gondoskodásból szerzett büszkeségét.