2023.12.13 11:28
Olvasási idő 0:48
Szöllősi Anna

Az év haknija: hazai bornapon ad koncertet Samantha Fox

ZENE EGER KONCERT SAMANTHA FOX

Egerbe látogat a nyolcvanas évek szexszimbóluma.

Eger idén először zárja az évet Forralt Bor Napokkal, ahol három napig várják a látogatókat italokkal, ételekkel és zenei programokkal december 29. és 31. között a belvárosi Dobó téren.

Az esemény legnagyobb durranása minden bizonnyal Samantha Fox lesz, aki december 29-én, pénteken, 19 órakor áll színpadra. 

Sose gondoltuk volna, hogy a 80-as évek világsztár énekesnője, a topmodell Samantha Fox Egerbe látogat, hogy megörvendeztesse rajongóit egy hatalmas koncerttel a Dobó téren. Olyan ikonikus slágereket hoz el Samantha, mint a Touch me (I want your body), vagy az I only wanna be with you, amiket agyonhallgattunk egykoron a kazettákról és mai napig énekeljük, ha megszólal a rádióban


– írják az Eger Advent Facebook-oldalon a szervezők.

Samantha Fox 16 évesen kezdett modellkedni, Nagy-Britanniában gyorsan népszerű lett, lemezszerződést is ajánlottak neki. Első kislemeze 1986-ban jelent meg Touch Me (I Want Your Body) címmel. Amerikában is hasonló sikert aratott, a Touch Me címmel kiadott bemutatkozó nagylemeze aranylemez lett, a címadó dal pedig 17 országban is első helyezést ért el a toplistákon.

A modell az 1980-as évek egyik legtöbbet fényképezett brit nőjévé és a korszak kiemelkedő szexszimbólumává vált. Színészkedett is, több filmben és tévésorozatban is megjelent. 1988-ban Brit Zenei Díjra (BRIT Awards) jelölték. Hét stúdióalbumot, valamint két válogatáslemezt adott ki.