2023.12.13 8:50
Olvasási idő 0:33
Szöllősi Anna

Meghalt Andre Braugher, a Brooklyn Nine-Nine színésze

FILMEK + SOROZATOK GYÁSZ HALÁL

Andre Braugher rövid betegség után hunyt el.

Rövid betegség után, 61 éves korában meghalt Andre Braugher amerikai színész, írja a BBC. Halálának hírét ügynökei is megerősítették.

Andre Braugher kétszeres Emmy-díjas-, illetve Golden Globe-díjas színész Chicagóban született, a Stanford Egyetemen szerzett diplomát, majd a Juilliard zenész- és színészképző egyetemre járt.

Meghalt Andre Braugher.
Forrás Getty Images for FLC / Photo by Dia Dipasupil/

Braugher neve főleg a Brooklyn Nine-Nine – Nemszázas körzet című, nyomozók életét követő sitcomból lehet ismerős, ahol nyolc évadon keresztül alakította Raymond Holt kapitányt, de játszott többek között a Gyilkos utcák vagy a Man of a Certain Age című sorozatokban is.

Karrierje során többször alakított rendőrtisztet, drámai és komikus szerepekben egyaránt feltűnt, a tévéfilmek és sorozatok mellett pedig filmekben is játszott: például az 1998-as Angyalok városa című produkcióban Nicolas Cage, Meg Ryan és Dennis Franz oldalán vagy a 2010-es Salt ügynök című Angelina Jolie-filmben. 

Braugher 1991-ben nősült meg, feleségét, Ami Brabson színésznőt a Gyilkos utcák forgatásán ismerte meg. Három gyerekük született.