2023.12.7 14:47
Olvasási idő 0:32
Masszi-Rigó Csilla

2024-től emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege, több pénzt kaphatsz vissza a sikeres vizsga után

TÁRSADALOM IDEGEN NYELV NYELVVIZSGA

A támogatást az első sikeres nyelvvizsga kiállítása utáni egy évben lehet megigényelni. Akár 65 ezer forint fölé is kúszhat az összeg.

Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege, a fiatalok akár 66 700 forintot is visszaigényelhetnek – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára csütörtökön a Facebook-oldalán.


Nagy-Vargha Zsófia ismertette: a támogatásra azok jogosultak, akik még nem töltötték be a 35. életévüket vagy 35 évesnél idősebbek, de gyermekes szülőként csed-ben, gyed-ben vagy gyes-ben részesülnek, valamint azok a nagyszülők, akik unokával vannak otthon és nagyszülői gyed-et kapnak.

66 700 forintra emelkedik a nyelvvizsgatámogatás összege. Forrás MTI/MTVA/Bizományosi: Faludi Imre


A támogatás a teljesített első sikeres komplex középfokú (B2), felsőfokú (C1, C2) általános vagy szaknyelvi nyelvvizsga, vagy első emelt szintű idegen nyelvből tett érettségi vizsga díjára vonatkozik – fűzte hozzá a helyettes államtitkár.


Nagy-Vargha Zsófia közölte azt is, hogy az összeg a nyelvvizsga-bizonyítvány kiállításának napjától számított egy éven belül igényelhető a Magyar Államkincstárnál.

A 2018. január 1. óta elérhető támogatást eddig már több mint 170 ezer nyelvvizsgázó igényelte csaknem hatmilliárd forint értékben.