2023.12.9 9:58
Olvasási idő 2:32
Kremmer Magdi

8 szuper program és randiötlet hideg időre, hogy ne az otthonpunnyadásról szóljon a tél

8 szuper program és randiötlet hideg időre, hogy ne az otthonpunnyadásról szóljon a tél
Forrás Serendipity (2001) - Tapestry Films
ÉLETMÓD PROGRAMAJÁNLÓ RANDIZÁS

Télen nem szívesen mozdulunk ki otthonról, a kirándulásokat átveszik a főzős, filmezős esték. Pedig hiába a hideg, néha muszáj programot csinálni és kimozdulni, szóval összeszedtük nektek a legjobb randihelyszíneket és programokat.

Azok közé az emberek közé tartozom, akik szeretik a hideg hónapokat. Imádom a gyönyörű őszi tájat, élvezem, hogy felvehetem végre a kedvenc pulcsijaimat és ihatok kakaót, teát és forralt bort minden mennyiségben. Szeretem a havat és a karácsonyi időszakot is, nincs bajom a fagyos reggelekkel és tetszik, hogy télen picit lelassul minden. Egy dolgot viszont nehezen viselek ilyenkor: a bezártságot.

Napközben általában suliban vagyok, vagy dolgozom és mire végzek, már rég lement a nap, sötét és hideg van. Ha barátokkal találkozom, beülünk valahova vagy átmegyünk egymáshoz, érthető módon senkinek nincs kedve ilyenkor parkokban vagy tereken lógni. A randizási szokások is átalakulnak, eljön a “cuffing season”, a hosszú filmezések és bújások időszaka. Persze én is szeretek ilyenkor kicsit pihenni és elkényelmesedni, de ha nem figyelek oda azon kapon magam, hogy simán eltelik úgy egy hét, hogy nagyjából nulla órát töltöttem el kinn, napsütésben, a szabad levegőn. 

Ha viszont nem szeretnénk, hogy utolérjen bennünket a szezonális depresszió, nagyon fontos, hogy néha kimozduljunk egy kicsit. A mozgás, a napsütés és a levegő mind javítanak a közérzetünkön és a hangulatunkon. Nem utolsó sorban pedig a párkapcsolatunkat is felpezsdíti, ha a maratoni filmnézések közé betervezünk egy-két izgalmasabb randit.

Kirándulás egy kis csavarral


Kirándulni szinte bármilyen időben, évszakban és napszakban lehet. Ha nincs nagyon hideg, egy téli túra tökéletes randi lehet egy aktívabb hétvégén. Fontos, hogy öltözzetek fel rétegesen és vigyetek magatokkal enni és termoszban teát vagy forró csokit. Ha egy kicsit izgalmasabbá tennétek a kirándulást, gyűjtsetek fenyőágakat, tobozokat, fagyöngyöt, amiből később ünnepi dekorációt készíthettek.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

The Noble Fir (@thenoblefir.mnl) által megosztott bejegyzés

Hógolyócsata, már ha leesik a hó

Sajnos egyre ritkábbak a havas téli napok, ezért ki kell használnunk, ha esik a hó. Kedveskedjetek a gyermeki oldalatoknak és menjetek el hógolyózni vagy építsetek hóembert a közeli dombokon, parkban vagy erdőszélen. Persze ezt a programot előre betervezni nehezen lehet, de néha nem árt egy kis spontaneitás.

Ugyan nem tudni, mikor lesz ismét nagyobb hó az országban, spontán programnak azonban szuper lehet a hógolyózás. Forrás Monty Fresco/Topical Press Agency/Getty Images

Fürdő

Ugorjunk ki a Széchenyibe! Forrás Raphael GAILLARDE/Gamma-Rapho via Getty Images


Nincs jobb annál, mint amikor egy hideg napon a forró vízben áztatja magát az ember. Szerencsénkre kishazánk nem szűkölködik termálvízzel, mintegy 150 melegvizes gyógyfürdő van az országban.

Séta egy pálmaházban
 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Széchenyi Pálmaház (@szechenyipalmahaz) által megosztott bejegyzés

A tél nem a parkok évszaka, de ha szeretnétek egy kis zöldet látni, látogassatok el egy pálmaházba. A pálmaházak egy része télen-nyáron üzemel, a fűtött helyiségben pedig fázni sem fogtok!

Könyvesboltok felfedezése

Irány a könyvtár, csak nehogy az legyen a sztori vége, mint a Holtodiglannak. Forrás Gone Girl (2014) - Pacific Standard

Az amerikai romantikus filmek elengedhetetlen jelenete, amikor a szerelmespár egy könyvesboltban találkozik/randizik/flörtöl egymással. Ha a cuffing season neked is előhozza a romantikus éned, szervezz le egy könyvvásárlós vagy könyvtárazós randit. Válasszatok egymásnak egy izgi regényt, beszéljetek a kedvenc szerzőtökről és ha végeztetek a könyvesboltban, igyatok meg valahol egy kávét.

Korcsolyázás

Menjetek korizni! Forrás Serendipity (2001) - Tapestry Films

Egy téli randizásról szóló cikkből nem maradhat ki a korcsolyázás. Nincs is jobb közös program, mint együtt korizni a műjégen, vagy ha az időjárás is megengedi, egy befagyott tavon. Persze a korcsolyázás akkor igazán jó program, ha valamennyire mindketten űzitek a sportot. Teljesen kezdőként térdvédővel, sok-sok meleg ruhával és türelemmel készüljetek.

Csillagnézés planetáriumban (vagy a szabadban)

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

OCC Planetarium (@occ_planetarium) által megosztott bejegyzés

A planetáriumról sokaknak csak gyerekkori emlékfoszlányok maradtak meg, pedig csillagokat nézni és a bolygókról tanulni felnőtt fejjel is érdemes. Ha rossz az idő, de a mozit már unjátok, látogassatok el egy planetáriumba. A bevállalósabbak pedig egy tiszta estén, megfelelő mennyiségű meleg ruhával és takaróval felszerelkezve, akár az igazi égboltot is megvizsgálhatják. Január elején a Quadrantidák meteorraj Magyarországról is látható!

Kiállítások minden mennyiségben

Olvasd el decemberi kiállításajánlónkat és irány a múzeum! Forrás Red, White and Royal Blue (2023) - Amazon Studios

A múzeumok és galériák igazi oázisok télen. Meleg van, lehet kávét és sütit venni és több órán át leköthetjük magunkat egy-egy kiállítással. Szemezgessetek a Refresher decemberi ajánlójából és ha épp borúsabb az idő, de mégis kimozdulnátok, irány a múzeum!

Kiemelt tartalom
Hová menjünk, miket nézzünk decemberben? – művészeti szenzációk és kiállítások az ünnepi roham elé Hová menjünk, miket nézzünk decemberben? – művészeti szenzációk és kiállítások az ünnepi roham elé 2023.12.2 9:25
Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!