2023.11.29 15:04
Olvasási idő 0:29
Szöllősi Anna

Hamarosan a kanapénkról is megnézhetjük a magyar filmet, ami egy elválasztott szerelmespárról szól

FILMEK + SOROZATOK HBO MAGYAR FILM STREAMING

Szövényi-Lux Balázs filmje, a több külföldi fesztiválon is díjazott "Az első kettő" hamarosan az HBO MAX streamingplatformon lesz látható.

Tavasszal vetítették a mozikban, és december 15-től az HBO-n is elérhetővé válik Az első kettő című magyar film, ami a rendező-forgatókönyvíró Szövényi-Lux Balázs személyes, saját távkapcsolati élményeiből merít.

A filmben egy amerikai lány és egy magyar fiú utolsó együtt töltött 24 óráját kísérhetjük végig, mielőtt a lánynak vissza kell utaznia a hazájába, és különböző adminisztrációs okok miatt úgy tűnik, nem is látják egymást viszont egyhamar. 

A produkció a párizsi Európai Független Filmfesztiválon elnyerte a legjobb drámai játékfilmnek járó elismerést, három díjat kapott az amerikai Myrtle Beach Fesztiválon, különdíjas lett a román Buzz Nemzetközi Fesztiválon, a napokban pedig a legjobb játékfilm díját hozta el a lengyel Lublin Filmfesztiválon. A filmben főleg angolul beszélnek, a női főszerepet Hannah Saxby, a férfi főszerepet Bergendi Barnabás játssza.