2023.11.23 10:42
Olvasási idő 1:18
Kovács M. Dávid

Koncert közben estek egymásnak a Brian Jonestown Massacre zenészei

ZENE KONCERT ROCK THE BRIAN JONESTOWN MASSACRE

Nem fejezik be a turnét, az összes többi koncertidőpontot lemondták.

Káoszba fulladt a Brian Jonestown Massacre kedd esti koncertje Melbourne-ben, miután Anton Newcombe frontember és Ryan Van Kriedt gitáros fellépés közben összeverekedett a színpadon.

A Brian Jonestown Massacre egy 2012-es londoni koncerten. Forrás Aurelien Guichard / Wikipedia

Az incidens két szám között történt, amikor – az esetről készült videók alapján – Newcombe a koncert alatt, a nézők szeme láttára rúgta ki zenésztársát a csapatból. „Keverjétek le a csávó mikrofonját! Te meg tedd le a gitáromat! A bulinak vége, kapitány. Semmi szükségünk rád. Menj!“ – vágta oda a frontember.

„Jobb lenne, ha elgondolkodnál ezen, haver. Mert ez örökre szól!“ – válaszolt Van Kriedt, majd levette a gitárját, és megindult Newcombe irányába, akivel aztán lányos lökdösődésbe kezdtek. A frontember ekkor a kezében lévő gitárral suhintott egyet Van Kriedt felé, majd rövid színpadi kergetőzés után végül mindketten a padlón, a kábelek és erősítők között kötöttek ki.

A koncert ezt követően – mindössze hat szám után – félbeszakadt, az éppen futó turné többi állomását pedig a fellépés után lemondták. A zenekar az eredeti tervek szerint összesen 12 koncertet adott volna Ausztráliában és Új-Zélándon, ám ezek közül – a botrányba fulladt melbourne-i fellépéssel együtt – csak kilenc valósult meg.

A Brian Jonestown Massacre egyelőre nem kommentálta a történteket, de a több mint 30 éve létező, számos tagcserét megélt zenekar történetében nem ez az első színpadi botrány: egy 1996-os, Los Angeles-i buli alatt Newcombe szintén a nézők szeme láttára rúgta ki egy zenésztársát, miután az az egyik dalban rossz hangot fogott le, és ez az eset ugyancsak verekedéshez vezetett.

Kiemelt tartalom
Cassyette fékezhetetlen hurrikánként csap le a Dürerben Cassyette fékezhetetlen hurrikánként csap le a Dürerben 2024.4.4 12:30

A Brian Jonestown Massacre (amelynek történetét egy nagyszerű dokumentumfilm, a Dig! is megörökítette) eddigi fennállása során egy alkalommal még Magyarországra is eljutott: 2016 szeptemberében az A38 Hajón adtak mintegy háromórás koncertet – akkor nem verekedett össze senki a színpadon.