2023.11.23 10:42
Olvasási idő 1:18
Kovács M. Dávid

Koncert közben estek egymásnak a Brian Jonestown Massacre zenészei

ZENE KONCERT ROCK THE BRIAN JONESTOWN MASSACRE

Nem fejezik be a turnét, az összes többi koncertidőpontot lemondták.

Káoszba fulladt a Brian Jonestown Massacre kedd esti koncertje Melbourne-ben, miután Anton Newcombe frontember és Ryan Van Kriedt gitáros fellépés közben összeverekedett a színpadon.

A Brian Jonestown Massacre egy 2012-es londoni koncerten. Forrás Aurelien Guichard / Wikipedia

Az incidens két szám között történt, amikor – az esetről készült videók alapján – Newcombe a koncert alatt, a nézők szeme láttára rúgta ki zenésztársát a csapatból. „Keverjétek le a csávó mikrofonját! Te meg tedd le a gitáromat! A bulinak vége, kapitány. Semmi szükségünk rád. Menj!“ – vágta oda a frontember.

„Jobb lenne, ha elgondolkodnál ezen, haver. Mert ez örökre szól!“ – válaszolt Van Kriedt, majd levette a gitárját, és megindult Newcombe irányába, akivel aztán lányos lökdösődésbe kezdtek. A frontember ekkor a kezében lévő gitárral suhintott egyet Van Kriedt felé, majd rövid színpadi kergetőzés után végül mindketten a padlón, a kábelek és erősítők között kötöttek ki.

A koncert ezt követően – mindössze hat szám után – félbeszakadt, az éppen futó turné többi állomását pedig a fellépés után lemondták. A zenekar az eredeti tervek szerint összesen 12 koncertet adott volna Ausztráliában és Új-Zélándon, ám ezek közül – a botrányba fulladt melbourne-i fellépéssel együtt – csak kilenc valósult meg.

A Brian Jonestown Massacre egyelőre nem kommentálta a történteket, de a több mint 30 éve létező, számos tagcserét megélt zenekar történetében nem ez az első színpadi botrány: egy 1996-os, Los Angeles-i buli alatt Newcombe szintén a nézők szeme láttára rúgta ki egy zenésztársát, miután az az egyik dalban rossz hangot fogott le, és ez az eset ugyancsak verekedéshez vezetett.

Kiemelt tartalom
„Egyetlen ponton sem tudod megjósolni, mi következik” – Magyarországra jön Ski Mask The Slump God „Egyetlen ponton sem tudod megjósolni, mi következik” – Magyarországra jön Ski Mask The Slump God 2024.7.4 12:58

A Brian Jonestown Massacre (amelynek történetét egy nagyszerű dokumentumfilm, a Dig! is megörökítette) eddigi fennállása során egy alkalommal még Magyarországra is eljutott: 2016 szeptemberében az A38 Hajón adtak mintegy háromórás koncertet – akkor nem verekedett össze senki a színpadon.