2023.11.23 9:12
Olvasási idő 0:49
Kovács M. Dávid

Újabb főszereplő esett ki a Sikoly 7-ből, Jenna Ortega sem tér vissza a következő filmben

FILMEK + SOROZATOK FILMEK HORROR JENNA ORTEGA SIKOLY

Melissa Barrera kirúgása után a "Wednesday" sztárja sem tűnik fel a horrorfranchise következő részében.

Jenna Ortega kiszáll a Sikoly-filmsorozat hetedik részéből, értesült forrásaitól a Deadline, majd az információt hamarosan a Variety is megerősítette.

Sikoly VI. Forrás Fórum Hungary Kft.

Ahogy korábban a Refresher is beszámolt róla, Melissa Barrera, a legutóbbi Sikoly-filmek egyik központi figurája azt követően kényszerült elhagyni a franchise legfrissebb darabját, hogy közösségimédia-felületein megszólalt a palesztin-izraeli konfliktusról.

„Gázát jelenleg úgy kezelik, mint egy koncentrációs tábort. Mindenki sarokba szorítva, nincs hova menni, nincs áram, nincs víz. (...) Ez népírtás és etnikai tisztogatás“ – írta egy korábbi Instagram-sztorijában.

A palesztinbarátként értelmezett üzeneteket a filmet gyártó Spyglass Media Group elítélte. „Zéró toleranciát tanúsítunk az antiszemitizmus vagy a gyűlöletkeltés bármilyen formájával szemben“ – írta szóvivőjük, miután napvilágot látott Barrera elbocsátásának híre.

Kiemelt tartalom
Menesztik a Sikoly 7-ből Melissa Barrerát, miután megszólalt a palesztin-izraeli konfliktus kapcsán Menesztik a Sikoly 7-ből Melissa Barrerát, miután megszólalt a palesztin-izraeli konfliktus kapcsán 2023.11.22 9:01

Röviddel ezután futott be a hír, hogy Melissa Barrera filmbeli testvére, Jenna Ortega sem lesz tagja a következő Sikoly-film szereplőgárdájának – a páros a Carpenter lányokat, Tarát és Samet alakította a Sikoly legutóbbi részeiben.

Az értesülések szerint Ortega távozásának nincs köze Barrera menesztéséhez, a színésznő a Wednesday második évadának forgatási időbeosztása miatt döntött a produkció elhagyása mellett. A Deadline fülesei szerint az újabb széria forgatása a tervek szerint jövő áprilisban kezdődik majd Írországban, Ortega távozása a Sikoly-filmekből pedig már a színészsztrájk előtt is szóba került.

A Sikoly 7 rendezője, Christopher Landon egy időközben törölt X-posztban igyekezett tisztázni, hogy nincs köze Barrera kirúgásához.