2023.11.22 9:01
Olvasási idő 0:47
Szöllősi Anna

Menesztik a Sikoly 7-ből Melissa Barrerát, miután megszólalt a palesztin-izraeli konfliktus kapcsán

FILMEK + SOROZATOK HÁBORÚ MELISSA BARRERA SIKOLY

2023-ban minden szavunkat kétszer is meg kell gondolni, főleg ismert emberként: jó példa erre a Sikoly 7, ami néhány közösségi médiás bejegyzés miatt veszítette el egyik főszereplőjét.

Melissa Barrera a közösségimédia-felületein egyebek között egyoldalúnak nevezte a média tudósításait a palesztin-izraeli konfliktussal kapcsolatban Izrael javára, ami a produkciós stúdió szerint kimerítette a gyűlöletbeszéd fogalmát. 

„Gázát jelenleg úgy kezelik, mint egy koncentrációs tábort. Mindenki sarokba szorítva, nincs hova menni, nincs áram, nincs víz... Az emberek semmit sem tanultak a történelmünkből. És akárcsak a történelmünk, az emberek még mindig csendben nézik, ahogy mindez megtörténik. Ez népírtás és etnikai tisztogatás“ – írta korábban Barrera egy Instagram-sztoriban. 

A Spyglass Media Group eleinte nem akart nyilatkozni, miután a Variety lehozta, hogy a cég lapátra tette a színésznőt a Sikoly 7 szereplőgárdájából. A horrorfranchise mögött álló produkciós cég viszont egy ponton cáfolta a döntés körüli narratívát, miszerint Barrerát azért rúgták ki, mert támogatását fejezte ki a palesztinok felé; a Spyglass szóvivője szerint a produkciós iroda antiszemitaként értelmezte a színésznő megnyilvánulásait. 

Kiemelt tartalom
Látványos harcok és borzalmas karakterek: megnéztük a Polgárháborút, ahol Amerika szembeszáll saját magával Látványos harcok és borzalmas karakterek: megnéztük a Polgárháborút, ahol Amerika szembeszáll saját magával 2024.4.21 9:02

„A Spyglass álláspontja teljességgel egyértelmű: zéró toleranciát tanúsítunk az antiszemitizmus vagy a gyűlöletkeltés bármilyen formájával szemben, beleértve a népirtásra, etnikai tisztogatásra, holokauszttorzításra való hamis utalásokat, vagy bármit, ami átlépi a gyűlöletbeszéd határát“ – mondta a Spyglass szóvivője a Varietynek.

A kirúgás híre természetesen a Sikoly következő részének rendezőjéhez, Christopher Landonhoz is eljutott, aki egy azóta törölt X-posztban tisztázta, hogy a döntéshez semmi köze nincsen.