2023.11.22 15:10
Olvasási idő 0:41
Szöllősi Anna

Zöld utat kapott a Black Mirror következő évada

FILMEK + SOROZATOK BLACK MIRROR NETFLIX SOROZATOK

Az alkotók még idén elkezdenek dolgozni a sorozat hetedik évadán.

Hetedik évadával tér vissza Charlie Brooker disztópikus antológiasorozata, a Black Mirror a Netflixen, derül ki a Variety és a Deadline híreiből.

Az ötödik évad mindössze három epizódot ölelt fel, és olyan neveket tudott felmutatni, mint Andrew Scott, Anthony Mackie, Yahya Abdul-Mateen II, Topher Grace és Miley Cyrus. Ezt a Bandersnatch című interaktív film követte, amelyben a néző döntései alakítják a történet kimenetelét. A kultsorozat hatodik szériája négy évet váratott magára, és júniusban debütált többek között Salma Hayek, Annie Murphy, Aaron Paul, Josh Hartnett és Paapa Essiedu színészi játékával.

Az ötödik és a hatodik évad közötti kiesés valószínűleg licencproblémáknak tudható be, miután Brooker elhagyta a House of Tomorrow produkciós céget, ami a sorozat jogait birtokolta. A céget 2020-ban vásárolta fel a Banijay Rights, ami most a Netflixnek licenceli a Black Mirror jogait.

A Variety szerint a Black Mirror hetedik évadának gyártási munkálatai még ebben az évben megkezdődnek. Egyelőre csupán annyit tudunk, hogy Charlie Brooker mellett Jessica Rhoades és Annabel Jones is közreműködik a folytatásban, de a folytatásról további részletek még nem láttak napvilágot.