2023.11.21 15:32
Olvasási idő 0:44
Masszi-Rigó Csilla

Saját unokáját szülte meg egy magyar nő, hogy lányának gyermeke lehessen

ÉLETMÓD CSALÁD

A közel 60 éves hölgynek Magyarországon nem ajánlották a szülést, így Angliában hozta világra lánya gyermekét, amivel új rekord született.

Egészséges unokának adott életet egy magyar hölgy, Epres Ilona, aki csaknem 60 évesen hozta világra saját lányának gyermekét. A történet már önmagában is szenzációnak számít, hiszen Ilona első és utolsó szülése között 43 év telt el, az eddigi világrekord pedig 41 év volt két szülés között.

A magyar édesanya Bernadett nevű lányának akart segíteni, aki éveken keresztül próbálkozott lombikprogrammal, várandósságából azonban egyszer sem született gyermek. A fiatal nő édesanyja ezért saját maga döntött úgy – orvosi engedéllyel –, hogy segít lányának gyermeke világrahozatalában. 

Örömmel mentem bele a hosszas egészségügyi vizsgálatokba, valamint a lányom petesejtjének és a vejem hímivarsejtjének a beültetésébe, amit idehaza azzal az indokkal nem végeztek el, hogy túl koros vagyok, de Angliában ennek nem volt akadálya

– mondta Epres Ilona a Blikknek.

Az asszony várandóssága problémamentes volt, szeptember 30-án pedig megszületett Dani, aki bár az angol anyakönyvi kivonat szerint Ilona fia, a nagymama már előkészítette a lemondási nyilatkozatot lánya javára, aki így örökbe fogadhatja saját gyermekét. 

Kiemelt tartalom
Apakomplexus Kari Gerivel, Taylor Swift szexpózai, heteró Pride sorkatonasággal – 7 téma, amit kerülj el idén karácsonykor Apakomplexus Kari Gerivel, Taylor Swift szexpózai, heteró Pride sorkatonasággal – 7 téma, amit kerülj el idén karácsonykor 2023.12.21 17:43

Ilona elmondása szerint úgy fogta fel a mögötte álló időszakot, hogy bár terhes, a születendő gyermeket nem ő fogja felnevelni, állítása szerint pedig lánya sokkal jobban izgult a szülőszobán, mint ő maga.